Leeds - Liverpool:

Raser mot supporterne

Alt handlet om opprettelsen av «Super League» før Leeds - Liverpool mandag kveld. Etter at de røde fra Merseyside tapte viktige poeng mot Leeds, tok Jürgen Klopp et oppgjør med reaksjonene det siste døgnet.

IRRITERT: Liverpool-manager Jürgen Klopp var tydelig irritert etter kampen mot Leeds. Foto: LEE SMITH / POOL / AFP
IRRITERT: Liverpool-manager Jürgen Klopp var tydelig irritert etter kampen mot Leeds. Foto: LEE SMITH / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leeds United - Liverpool 1-1 (0-1)

Temperaturen utenfor Elland Road var høyere enn en finsk sauna før de røde fra Liverpool entret stadionportene. Men til tross for at kong vinter hadde tatt en pause også i Yorkshire, var det supporternes protester som virkelig fikk gradestokken opp.

Hundrevis av supportere hadde samlet seg utenfor den ærverdige stadion og budskapet var klart:

«Hvil i fred Liverpool FC» sto det på et av flere banner.

KLAR TALE: Leeds-supporterne viste sin misnøye før Liverpool-kampen. Foto: Paul ELLIS / AFP
KLAR TALE: Leeds-supporterne viste sin misnøye før Liverpool-kampen. Foto: Paul ELLIS / AFP Vis mer

Protestene var rettet mot Liverpool og 11 andre europeiske klubbers opprettelse av «Super League». I forkant av kampen kom Leeds-spillerne på banen med T-skjorter med påskriften «Fortjen det» på fronten. På ryggen sto det «Fotballen er for fansen».

Det likte ikke Liverpool-manager Jürgen Klopp.

- Jeg har allerede hørt at det er oppvarmings-skjorter der borte. Vi kommer ikke til bruke dem. Dersom noen tror at de må minne oss på at vi trenger å fortjene å spille i mesterligaen, er det en vits og noe som gjør meg sint, sa Klopp til Sky Sports før kampen.

- Hvis de la den i garderoben vår, og det var Leeds sin del, tusen takk. Ingen trenger å minne oss på noe, kanskje de skulle minne dem selv, tilføyde han.

Klopp raste

Etter at hvert sitt lag noterte seg for hver sin scoring, og sikret seg ett poeng ble «Super League» igjen et tema.

Klopp var i intervjuet etter kampen rasende mot reaksjonene som har vært etter kunngjøringen søndag kveld.

- Jeg liker ikke måten folk snakker om Liverpool på nå. I dette øyeblikket kan vi ikke skylde på laget for dette. Vi føler oss ansvarlige for denne klubben, men dette kan vi ikke gjøre noe med, raser Klopp til Sky Sports, vist på TV 2.

- Når vi kommer hit roper supporterne på oss. Da vi gikk en tur i byen ropte folk etter oss. Alle må være litt forsiktige. Folk må huske på at vi er mennesker også. Det er en følsom situasjon for alle, fortsetter han.

Klopp poengterer at han og spillerne ikke visste noe mer enn supporterne. James Milner var også helt tydelig på at han ikke likte planene.

- Jeg tror vi føler det på samme måte som alle andre. Vi har mange spørsmål. Jeg kan kun gi min personlige mening: Jeg liker det ikke og håper det ikke skjer, sier Milner til Sky Sports etter kampen.

- Hvorfor ikke?

- Det er for de samme grunnene som alle andre. Det har vært vanskelig å forberede oss til kampen. Jeg er enig med det meste som er blitt sagt.

Den nye «superligaen» vekker sterke reaksjoner. Slik kan reglene i den nye eksklusive ligaen bli. Vis mer

Jevnspilt

Til tross for presset rundt kampen, var temperaturen innenfor stadionmurene en helt annen enn utenfor Elland Road i åpningsminuttene.

Men en pasning i bakrom fra Diogo Jota, en herlig involvering av Trent Alexander-Arnold og en iskald avslutning fra Sadio Mané sørget likevel for ledelse til gjestene etter halvtimen spilt.

Den første omgangen var på ingen måte den sjanseorgien mange nok hadde ønsket seg, men kampen bølget fram og tilbake som danskebåten i uvær.

Kampen fortsatte som Color Line over Skagerak, men det skulle ta tid før noen fikk jackpot på spillautomatene.

Patrick Bamford kunne høre ding, ding, ding med et kvarter igjen av kampen. Men dessverre for Leeds-spissen var det ikke jackpot fra spillautomaten, men tverrliggeren som gynget da spissen traff metallet.

Marcelo Bielsas menn tok stadig mer over kampen, men når Taylor Roberts brente en gedigen mulighet alene med Allison, sto det fortsatt smultring i Leeds sin kolonne i kamprapporten.

Utliknet kort tid før slutt

Men presset skulle endelig gi uttelling i sluttminuttene på Elland Road. Etter å ha styrt hele andre omgang fikk hjemmelaget hull på byllen etter en corner. Stopperen Diego Llorente steg høyest til værs og stanget inn 1-1 på et hjørnespark med tre minutter igjen på klokka.

Dermed er Liverpool fremdeles utenfor topp fire med fem kamper igjen av sesongen.

- Det har vært en tøff dag for Jürgen Klopp på mange måter og det ser ikke ut til å ende som han ønsket heller. Dette er et resultat som først og fremst gagner Chelsea, oppsummerte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker like før sluttsignalet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer