Raser mot svensk legende

Fredrik Ulvestad (28) var forbannet på den svenske legenden Sebastian Larsson (35) etter en kamp i Allsvenskan.

FRUSTRERT: Fredrik Ulvestad raser mot Sebastian Larsson. Foto: Vidar Ruud / NTB
FRUSTRERT: Fredrik Ulvestad raser mot Sebastian Larsson. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Det skulle gå hardt for seg under Stockholms-derbyet mellom Djurgården og AIK søndag ettermiddag. Den norske Djurgården-spiller Fredrik Ulvestad var nemlig fly forbannet på den svenske legenden Sebastian Larsson etter oppgjøret.

Grunnen til Ulvestads misnøye var at Larsson hadde taklet nordmannen stygt i den første omgangen. På bildene kan du se Larsson takle Ulvestad bakfra.

- Han kommer bakfra og går inn for å skade meg, hevder Ulvestad overfor Dplay, gjengitt av Expressen, etter kampen mot AIK.

- Jeg ser ikke han, men han kommer med kraft. Det gjør vondt, men jeg kan gå, fortsatte Ulvestad.

Etter taklingen dro dommeren opp det gule kortet. Ulvestad og den svenske eksperten Jon Persson mener kortet burde ha hatt en annen farge.

- Der har han hjertet i halsen. Han er sein og taper duellen. Det der kan gå veldig ille. Jeg trodde dommeren skulle ta opp det røde, sa Persson til Dplay om taklingen til Larsson.

Ulvestad sier han er glad for at taklingen ikke gjorde større skade.

- Det er helt sykt at han får spille hele kampen. Om jeg ikke løfter foten er det en karriereavsluttende takling, sier nordmannen.

- Han får synes det om han vil. Jeg tror dere forstår at jeg ikke er enig, men det er ganske uviktig. Såvidt jeg vet spang han videre, sier Larsson.

Sebastian Larsson er en av Sveriges mest profilerte fotballspillere. Han har spilt utallige Premier League-kamper for Sunderland og har også vært innom Arsenal og Hull. Larsson har 122 kamper for det svenske A-landslaget.

Den svenske veteranen mener selv at det ikke er et rødt kort.

- Det er ikke noe tvil om at det er gult kort. Jeg mister ballen og vil ikke ta det lange løpet hjem, vi hadde mye folk opp, sier 35 åringen ifølge Aftonbladet.

Ulvestad har storspilt for Djurgården denne sesongen og står med 11 mål for hovedstadslaget. Den tidligere Burnley og Aalesund-spilleren har også vært en del av den norske A-landslagstroppen tidligere.

Det ble en tung dag for «norske» Djurgården. AIK endte opp med å vinne derbyet 1-0. I tillegg til Ulvestad, spiller Aslak Fonn Witry, Per Kristian Bråtveit og Erland Tangvik i klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer