Calle Halfvarsson

Raser mot svensk OL-uttak

Gustaf Berglund (23) har allerede fått beskjed om at OL-toget har gått. Det får lagkamerat Calle Halfvarsson (32) til å rase.

REAGERER: Calle Halfvarsson er misfornøyd med svensk OL-uttak. Foto: TT/NTB
REAGERER: Calle Halfvarsson er misfornøyd med svensk OL-uttak. Foto: TT/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en parodi, sier Calle Halfvarsson til svenske Expressen.

Sverige har allerede tatt ut Jens Burman, William Poromaa, Leo Johansson, Marcus Grate, Anton Persson, Oskar Svensson og Johan Häggström i herrenes OL-tropp til Beijing.

Dermed er det bare en plass igjen på laget, som ikke vil gå til Gustaf Berglund.

PARODI: Calle Halfvarsson kaller jaktstarten i Ruka for en parodi. Video: Løkås. Vis mer

- Det er beklagelig. Jeg snakker ikke for meg selv, kanskje litt, men for de andre guttene på laget. Om Berglund skulle vinne her, skal vi ikke sende vinnere i verdenscupen til OL? For meg er det en parodi, utdyper Halfvarsson videre.

Både Halfvarsson, Oskar Svensson og Gustaf Berglund gikk alle ut etter kvartfinalen da det sto sprint på programmet i Tour de Ski i Lenzerheide tirsdag.

Fortsatt en plass igjen

Den svenske landslagssjefen, Anders Byström, forklarer til avisa at landslagsledelsen har hatt god dialog med aktuelle OL-utøvere hele veien.

Og Calle Halfvarsson er blant dem som ikke har konkurrert i mange sprintrenn i løpet av sesongen, men han har fortsatt mulighet til å kvalifisere seg inn i OL-troppen, da det er en plass igjen.

At han reagerer på at Berglund ikke er tatt ut, er noe han skal få lov til, forklarer Byström. Samtidig poengterer han at et OL-uttak alltid er vanskelig.

- Nå har vi tatt ut sju stykker til OL, men vi har fortsatt en plass igjen. Det er bare å kjempe om den, sier den svenske landslagssjefen.

Det er fortsatt ikke sikkert om svenskene reiser med sju eller åtte løpere til mesterskapet.

Potensielt kan den siste plassen bli stående tom. Det vil være avhengig av hvordan de potensielle utøverne presterer videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer