Verdenscup i Drammen

Raser mot svenske etter «hockeytakling»

Kasper Stadaas var veldig misfornøyd etter at han røk ut i kvartfinalen i Drammen.

UTE: Kasper Stadaas raser etter exit i sprinten i Drammen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet, Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): På oppløpet i den andre kvartfinalen i Drammen var det svært tett og jevnt. Kanskje litt for tett og jevnt, for Kasper Stadaas gikk over ende.

- Det skjedde så fort, så jeg vet nesten ikke hva som skjedde. Han prøvde å hockeytakle meg. Han har sikkert sett for mye på svensk hockey, sier Stadaas og smiler, med henvisning til Theodor Pettersons noe ufine manøver.

FALT: Kasper Stadaas falt på oppløpet i kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
FALT: Kasper Stadaas falt på oppløpet i kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

Dette har ikke vært Stadaas sin sesong. Etter duellen med svensken så han på publikum, slo ut med armene og viste med stor tydelighet at han var oppgitt.

- Plutselg lå jeg i snøen og så at semifinaleplassen jeg var i ferd med å få, som var «bankers», røk. Det er bittert. Jeg går på hjemmebane og kjemper om landslagsplass. Det er utrolig kjedelig når man føler seg så bra.

- Hvor mye betyr det for dere som ikke får gå verdenscup hver gang å få vise seg frem i Drammen?

- Det betyr alt. Det kan være karrierereddende. I fjor hadde jeg mitt beste løp i Drammen, som sikret en plass på rekruttlandslaget. Det er tight i år. Mange har gått fort. Jeg fikk ikke sjansen i Ottepä da jeg kanskje var god nok, og var sugen på å gå fort her. Det er utrolig kjedelig når det skjer på denne måten. Hadde jeg ikke vært god nok hadde det vært greit, men jeg ble taklet vekk fra det.

- Har du snakket med svensken?

- Litt... Han mente han ikke så meg og at man må bruke sidespeilet i sprint. Det er idiotisk. Ikke noe mer å si enn det.

- Hvor irritert blir du i en sånn situasjon?

- Jeg ble rasende. Det kommer til å gjøre vondt utover kvelden og helt til neste år.