I VARETEKT: Oscar Pistorius ble arrestert og siktet for drap etter at kjæresten Teeva Steenkamp ble funnet skutt i hjemmet hans. Foto: Chris Collingridge / EPA / NTB Scanpix
I VARETEKT: Oscar Pistorius ble arrestert og siktet for drap etter at kjæresten Teeva Steenkamp ble funnet skutt i hjemmet hans. Foto: Chris Collingridge / EPA / NTB ScanpixVis mer

Raser mot The Sun etter spekulativ forside

Sammenliknes med skandalen etter Hillsborough-tragedien.

(Dagbladet): Det har gått 24 timer siden nyheten om at friidrettsstjernen Oscar Pistorius (26) hadde blitt arrestert, siktet for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp (29), slo ned som ei bombe.

Pistorius ble kjent som «Blade Runner» siden han løper med proteser på begge beina, og er den første med dobbel benamputasjon som har deltatt i OL.

I hjemlandet Sør-Afrika er 26-åringen en folkehelt, og sjokket over å se bilder av utøveren bli flankert av politiet har vært stort.

Pistorius skal etter planen framstilles for varetektsfengsling fredag.

The Sun vekker sinne
Saken blir dekket av medier fra hele verden, og i dag vekker forsiden til tabloidavisa The Sun sterke reaksjoner.

Rupert Murdochs avis har et bilde av Steenkamp i bikini over hele forsiden, og bruker tittelen:

03.00:

Tre skudd. Skrik. Stillhet.

03.10:

Tre skudd til.

På sosiale medier raser flere mot avisa, og det er spesielt bildebruken av Steenkamp mange reagerer på.

- Jeg er takknemlig overfor The Sun. Saken virket forferdelig, men så reduserte avisa henne til et objekt i stedet for en person, skriver Deborah Orr på Twitter.

Flere brukere har også lagt ut telefonnummeret man kan ringe for å klage på forsida, i tillegg til å legge ut mailadressen til redaktør Dominic Mohan.

Bob Carr, en australsk senator, skriver følgende melding til landsmannen Rubert Murdoch på Twitter:

- Du er en fin fyr, men The Suns forside i dag gjør meg rasende.

Måtte be om unnskyldning
Forsida har allerede blitt sammenliknet med den avisa hadde etter Hillsborough-tragedien i 1989.

TRAGEDIE: Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius skal ha vært kjærester i ett år før tragedien inntraff. Foto: Frennie Shivambu / EPA / NTB Scanpix
TRAGEDIE: Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius skal ha vært kjærester i ett år før tragedien inntraff. Foto: Frennie Shivambu / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Da ble 96 Liverpool-supportere drept etter at politiet slapp inn alt for mange tilskuere inn på Sheffield Wednesdays stadion under semifinalen i FA-cupen.

Noen dager etter tragedien publiserte avisa en forside med tittelen «The Truth» (Sannheten), med påstander om at flere supportere hadde stjålet fra ofrene og urinert på politimenn som prøvde å hjelpe til.

Saken viste seg å være løgn, og til den dag i dag er det mange aviskiosker i Liverpool som nekter å ta inn utgaver av The Sun.

Avisa ba om unnskyldning i 2004.

Risikerer livstid
Den sørafrikanske avisa Beeld skriver i dag at politiet og sikkerhetsvaktene på området der Pistorius har leilighet ble ringt av naboer noen timer før skuddene falt på grunn av husbråk.

Sørafrikansk politi bekreftet også i går at det tidligere hadde vært «hendelser» på eiendommen, men utdypet ikke hva eller hvem som var involvert da.

Det ble først spekulert om at Steenkamp skulle overraske Pistorius på Valentindagen, og at han misforsto og trodde hun var en innbruddstyv. Politiet har ikke direkte avvist teorien, men sier informasjonen ikke kommer fra dem.

De sier også at etterforskningen er langt fra over.

Da Pitorius ble pågrepet ble han avhørt på stedet. Polititalskvinne Denise Beukes sa 26-åringen samarbeidet med etterforskerne.

Politiet sier de vil motsette seg at Pistorius løslates mot kausjon etter fengslingsmøtet seinere i dag.

Dersom Pistorius skulle bli kjent skyldig i drap, risikerer han å måtte tilbringe resten av livet i fengsel.

VEKKER HARME: The Suns forside fredag. Foto: Faksimile
VEKKER HARME: The Suns forside fredag. Foto: Faksimile Vis mer