Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot Thorstvedt

- Frode Grodås klarer VM uten kamptrening, sa påtroppende keepertrener Erik Thortstvedt til Dagbladet forleden. Det får Thomas Gill til å steile. - Jeg trodde han skulle trene oss, ikke ta ut laget fem måneder før VM. Jeg håper Drillo gir ham en smekk over fingra, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Eriks uttalelser styrker ikke akkurat motivasjonen, sier Thomas Gill.

Han reagerer først og fremst på at Thorstvedt mer eller mindre plasserer Grodås i Drillos-buret fem måneder før VM starter.

Grodås har ikke spilt førstelagsfotball siden mai i fjor, men sto likevel strålende for Norge under VM-kvaliken. Med den treninga han får i Chelsea, ser ikke Thorstvedt noen grunn til at han ikke skal gjøre det samme til sommeren.

Starter med handikap

- Jeg får betenkeligheter når jeg hører dette, sier Gill.
- Det er ikke bare meg, men to-tre andre keepere også, som trener som besatt for å bli Norges førstekeeper under VM. Da er det ikke akkurat motiverende å lese at en annen keeper nærmest er tatt ut på forhånd, sier Gill.

- Det føles nesten som om jeg - og de andre utfordrerne - stiller med handikap.

- Som keepertrener hadde jeg håpet at Thorstvedt ville opptre nøytralt. Jeg går ut fra at han er ansatt for å trene oss, ikke for å demoralisere oss, sier Gill.

Lite besøk

- Jeg håper faktisk han får et rapp over fingra fra Drillo for disse uttalelsene.
- Frode er helt klart en veldig bra målmann, men situasjonen hans er vanskelig. Han spiller ikke kamper. Det gjør jeg hver eneste helg, og jeg gjør det faktisk ganske bra.

- At jeg da nærmest blir satt litt til side før den reelle kampen om keeperplassen er i gang, føles litt surt, sier Duisburg-keeperen.

- Dessuten registrerer jeg at Thorstvedt har vært i England og besøkt Grodås. Han har ikke vært her. Bortsett fra et besøk av Bjørn Hansen for ganske lenge siden, har jeg ikke sett snurten av landslagsledelsen, sier Gill.

- Hvordan innvirker dette på din satsing på landslaget?

- Jeg blir ærlig talt litt forbanna. Men jeg skal stå på som bare fanken likevel. Jeg gir i alle fall ikke opp.

- For jeg tror på meg sjøl, og skal gjøre alt jeg kan for å overbevise landslagsledelsen om at de også bør tro på meg, sier Gill.

Erik Thorstvedt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!