Raser mot Thorstvedt

- Frode Grodås klarer VM uten kamptrening, sa påtroppende keepertrener Erik Thortstvedt til Dagbladet forleden. Det får Thomas Gill til å steile. - Jeg trodde han skulle trene oss, ikke ta ut laget fem måneder før VM. Jeg håper Drillo gir ham en smekk over fingra, sier han.

- Eriks uttalelser styrker ikke akkurat motivasjonen, sier Thomas Gill.

Han reagerer først og fremst på at Thorstvedt mer eller mindre plasserer Grodås i Drillos-buret fem måneder før VM starter.

Grodås har ikke spilt førstelagsfotball siden mai i fjor, men sto likevel strålende for Norge under VM-kvaliken. Med den treninga han får i Chelsea, ser ikke Thorstvedt noen grunn til at han ikke skal gjøre det samme til sommeren.

Starter med handikap

- Jeg får betenkeligheter når jeg hører dette, sier Gill.
- Det er ikke bare meg, men to-tre andre keepere også, som trener som besatt for å bli Norges førstekeeper under VM. Da er det ikke akkurat motiverende å lese at en annen keeper nærmest er tatt ut på forhånd, sier Gill.

- Det føles nesten som om jeg - og de andre utfordrerne - stiller med handikap.

- Som keepertrener hadde jeg håpet at Thorstvedt ville opptre nøytralt. Jeg går ut fra at han er ansatt for å trene oss, ikke for å demoralisere oss, sier Gill.

Lite besøk

- Jeg håper faktisk han får et rapp over fingra fra Drillo for disse uttalelsene.
- Frode er helt klart en veldig bra målmann, men situasjonen hans er vanskelig. Han spiller ikke kamper. Det gjør jeg hver eneste helg, og jeg gjør det faktisk ganske bra.

- At jeg da nærmest blir satt litt til side før den reelle kampen om keeperplassen er i gang, føles litt surt, sier Duisburg-keeperen.

- Dessuten registrerer jeg at Thorstvedt har vært i England og besøkt Grodås. Han har ikke vært her. Bortsett fra et besøk av Bjørn Hansen for ganske lenge siden, har jeg ikke sett snurten av landslagsledelsen, sier Gill.

- Hvordan innvirker dette på din satsing på landslaget?

- Jeg blir ærlig talt litt forbanna. Men jeg skal stå på som bare fanken likevel. Jeg gir i alle fall ikke opp.

- For jeg tror på meg sjøl, og skal gjøre alt jeg kan for å overbevise landslagsledelsen om at de også bør tro på meg, sier Gill.

Erik Thorstvedt