Tour de Ski

Raser mot Tour de Ski-trenden: - Fortsetter det sånn, er det bare å legge ned hele spetakkelet

Flere av de beste står over. I dag bestemte Astrid Uhrenholdt Jacobsen seg for å dra hjem. Ingvild Flugstad Østberg vurderer det samme. Det får svensk ekspert til å reagere.

NUMMER EN OG TO: Ingvild Flugstad Østberg (til høyre) leder Tour de Ski foran Heidi Weng. Her er de sammen etter dagens jaktstart. Foto: Bildbyrån
NUMMER EN OG TO: Ingvild Flugstad Østberg (til høyre) leder Tour de Ski foran Heidi Weng. Her er de sammen etter dagens jaktstart. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LENZERHEIDE / OSLO (Dagbladet): Ett spørsmål gikk igjen til de norske løperne etter dagens tredje etappe i Tour de Ski.

- Blir du med videre?

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var en av dem som sa hun hadde fått beskjed om å dra hjem. Sjur Røthe var blant dem som var usikre – og det samme er Tour-leder Ingvild Flugstad Østberg.

Før touren i det hele tatt startet, bestemte flere av de norske og svenske stjernene seg for å bli igjen hjemme, noe som fikk VG-kommentator Leif Welhaven til å kalle touren for «Tour de Parodi».

Nå er også den svenske skikommentatoren Tomas Pettersson lei.

- Fortsetter det sånn, er det bare å legge ned hele spetakkelet, skriver han i en kommentar hos Expressen.

- Legg den ned

Han biter seg spesielt merke i at Ingvild Flugstad Østberg ennå ikke har bestemt seg for om hun skal fullføre konkurransen:

- Hvis Ingvild drar hjem nå som hun leder, blir en hardt presset turnering forvandlet til en parodi, skriver Pettersson.

- Og det er Norge og Sverige som deler skylda, legger han til.

For der de fleste andre nasjoner stiller med sine sterkeste kort, er både Charlotte Kalla, Stina Nilsson og Marit Bjørgen hjemme – for å nevne noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer