KRITISK: TV3 ekspertkommentator Daniel Høglund og Kristian Kjelling er frustrert etter at tv-seere blir snytt for timeout-praten på tv. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISK: TV3 ekspertkommentator Daniel Høglund og Kristian Kjelling er frustrert etter at tv-seere blir snytt for timeout-praten på tv. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Kutter timeout-praten på tv:

Raser mot TV-produksjonen

TV3-kommentator Daniel Høglund og Kristian Kjelling er oppgitt etter VM-premieren.

  • Tunisia – Norge 24–34

HERNING (Dagbladet): De norske håndballgutta gjorde jobben og vant VM-premieren med ti mål mot Tunisia.

Men den observante tv-seer fikk med seg at det er endringer i produksjonen fra VM-kampene. Kampen på TV3 inneholdt ikke lyd av hele timeouten som er blitt en vane i internasjonale mesterskap.

I kveldens kamp fikk tv-seerne bare servert bruddstykker av talene til landslagssjef Christian Berge. Timeoutene har gitt seere et unikt innblikk i lagets taktikk og utøvernes egne tanker.

At lyden fra timeouten ikke sendes i sin helhet, går også utover jobben til TV3-kommentatorene Daniel Høglund og Kristian Kjelling. Begge er kritiske til endringen.

– Jeg aner ikke hvorfor det er sånn. Det er ikke bra, sier Høglund til Dagbladet.

– Det er for dårlig. Innsikten i timeouten er noe som gjør håndball ekstra kult og gir mer til seerne, sier Kjelling til Dagbladet.

Høglund forteller at de bare hører cirka halvparten av timeouten til hvert av lagene. I tidligere mesterskap har én timeout blitt sendt direkte, mens lyden fra den andre timeouten er blitt sendt i opptak når kampen er satt i gang. Slik var det ikke i kveld.

– Det har vært en fin løsning tidligere. Nå prioriteres sakte-bilder av publikum..., sier en oppgitt Høglund.

– Dette påvirker jobben din som kommentator?

– Klart det gjør det, sier Høglund.

Kjelling legger til:

– Denne løsningen med noen sekunder fra hvert lag er helt bortkastet. Det er ingen vits. Du får ikke noe nyttig ut av det, sier Kristian Kjelling.

TV3-kommentatorene vet ikke bakgrunnen for endringene i rutinene. De ble gjort oppmerksom på det rett før kampstart fredag kveld.

– Jeg vet ikke hvem som har bestemt dette. Det må være IHF (Det internasjonale håndballforbundet) og de som står for produksjonen. Danskene er jo egentlig gode til dette, sier Høglund.

Uansett: De norske håndballgutta hadde en fin dag på jobben med en komfortabel seier, selv om tv-seerne ble snytt for timeout-praten.

Neste kamp er allerede lørdag klokka 17.30 mot Saudi-Arabia.