<strong>SOV PÅ FLYPLASS:</strong> Italienske Christof Innerhofer delte videoer av seg selv sovende på flyplass natt til mandag. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpix
SOV PÅ FLYPLASS: Italienske Christof Innerhofer delte videoer av seg selv sovende på flyplass natt til mandag. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpix Vis mer

Det italienske landslaget måtte overnatte på flyplass

Raser mot VM-arrangøren: - Dette burde ikke skje

Det italienske alpinlandslaget raser mot VM-arrangøren til Gazzetta dello Sport. VM-arrangørene tar ingen skyld for reiseproblemene til flere av alpinlandslagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRE/OSLO: Snøkaos i Mellom-Europa og i Stockholm gjorde at flere landslag sleit med å komme seg fram til Åre og de første treningsomgangene i VM-løypene.

Flere flykanselleringer førte til at ikke alle kom fram tidsnok til å kunne delta på tirsdagens planlagte utfortrening, som dermed ble avlyst. Tirsdag formiddag er de siste i ferd med å ankomme VM-byen.

I den italienske sportsavisa Gazzeta dello Sport raser det italienske landslaget mot arrangørene av mesterskapet etter å ha måttet overnatte en natt på flyplassen i Stockholm.

- Hotellrom skulle vært booket nær flyplassen, men det hadde ikke skjedd, sier trener Raimund Plancker.

- Vi ville ta taxi inn til sentrum men det var to timer kø i 15 minusgrader. Vi la oss til å hvile på flyplassen. Klokka fire neste morgen tok vi toget til Østersund, sier tidligere verdensmester i super-G, Christof Innerhofer.

Arrangøren er imidlertid ikke enig i den skarpe kritikken fra Italia. Niklas Carlsson, daglig leder for VM i Åre 2019, beklager det inntrufne, men mener at de som arrangør ikke har noe ansvar for problemene som har oppstått.

- Det er kjedelig for de personene dette har påvirket, men vi ser ikke at det ligger i vårt oppdrag å få folk fram til Åre, det ligger på eget ansvar å planlegge det godt. Vær og vind kan så klart skape utfordringer, men det er deres ansvar å planlegge for å få det til, sier Carlsson til Expressen.

VM startet for fullt i dag med super-G for kvinner. Lindsey Vonn falt stygt, men kom seg heldigvis på beina igjen.

RETT I PORTEN: Lindsey Vonn mister balansen og havner rett i sikkerhetsnettet. Hun kjører et av karrierens siste renn og avslutter etter VM i Åre. Video: NRK Vis mer

- Burde ikke skje

Sverige og Italia er nå de to gjenværende kandidatene til å avholde vinter-OL i 2026 og den italienske avisa er raskt fremme med å påpeke at arrangørfeilen kan få følger for Stockholms OL-søknad.

- Skyggen henger over arrangøren, over måten det internasjonale skiforbundet FIS håndterer kalenderen, men også over Sveriges OL-kandidatur, skriver Gazzetta dello Sport.

- Sånt her burde ikke skje. Vi er i VM, sier Italias hovedtrener Alberto Ghidoni.

For å gjøre vondt til verre meldes det også at flere nasjoner, inkludert Frankrike, Italia, Tyskland og USA savner bagasje og utstyr.

Carlsson mener imidlertid at alpenasjonene er litt bortskjemte, hva kommer til reising og forventninger.

- Vi i Sverige, Norge og Finland reiser til Alpene hele tida og er vant til liknende problemer. Når de skal reise ut av alpelandene mener de at helt plutselig at vi skal ta ansvar for reisen, uten at det er kutyme på noe som helst vis, sier Carlsson.

Positiv Jansrud

Det norske laget ble fulltallig mandag. Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal har allerede vært på plass en stund og trent. Og mens konkurrentene slet seg med å komme fram til Åre, benyttet det norske laget tirsdag tiden til å trene lett i en av de mange bakkene det svenske skistedet har å by på.

I 18 minusgrader gjennomførte de norske gutta treningsøkta som er spesielt viktig for Jansrud. Han må teste hånda der han nylig pådro seg to brudd under trening i Kitzbühel.

- Jeg kan ta avgjørelsen opp til rennstart. Jeg vil nok være på startlista. Jeg har morgendagen og morgenen før rennet til å prøve. Det er de to mulighetene jeg har. Og det kommer ikke til å bli hundre prosent renntrening før rennet. Jeg må ta det steg for steg, og sånn som det er nå må jeg teste det mer før jeg kan si om jeg kan kjøre, sier Jansrud til Dagbladet.

Sammen med Aksel Lund Svindal og resten av det norske landslaget var Jansrud på pressetreff mandag kveld.

VITS: På spørsmål om å ta en ekstra sesong vil gå ut over familien, gir Svindal et svar med glimt i øyet som får salen til å bryte ut i latter. Video: NTB/Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke forsøkt å starte ordentlig ennå. Fordi tommelen min fungerer blir det lettere for meg å holde staven, men i det jeg starter vil det bli bevegelse i bruddet. Det gjør at det kommer til å bli smerter. Jeg er usikker der på om det går eller ikke.

- Kommer du til å få forsøkt det ordentlig før start?

- Ja, jeg må prøve det, men jeg tror ikke at jeg ikke kommer til å pushe det. Vi har forskning som viser at starten har en del å si, og det stinker for meg. Jeg får ikke muligheten til å stake hundre prosent. Men hvis det er greit at jeg kjører, får jeg heller akseptere det og prøve å kjøre enda litt fortere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer