Håndball-VM:

Raser mot VM-kaos: - Latterlig

For andre gang på få måneder er Grønlands håndballherrer rasende på det internasjonale forbundet.

RASENDE: Grønald-kaptein Mini Dahl Høegh. Foto: Henning Bagger/Scanpix/NTB
RASENDE: Grønald-kaptein Mini Dahl Høegh. Foto: Henning Bagger/Scanpix/NTB Vis mer
Publisert

- Det er frekt og uhørt, raser Grønlands landslagskaptein Minik Dahl Høegh til DR.

Tirsdag måtte USA melde forfall til VM i håndball i Egypt, som begynner onsdag. Årsaken var stor smitte innad i laget, hele 18 av spillerne hadde testet positivt for corona.

Det internasjonale forbundet (IHF) har gitt plassen til Sveits. Det får Grønland til å se rødt. De mener at plassen burde gått til en annen nordamerikansk nasjon når USA måtte trekke seg.

Det er andre gang på få måneder at Grønland er rasende på IHF. Da den nordamerikanske kvalifiseringsturneringen ble avlyst før nyttår, valgte IHF å gi plassen til USA, til tross for at Grønland har hatt bedre resultater i alle mesterskap på det amerikanske kontinent de siste 20 åra.

JUBEL: Her feirer de norske håndballjentene EM-gull. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer

Begrunnelsen var at en deltakelse for USA var at IHF kunne utvide sitt TV-marked, og at USA kan være en viktig aktør for håndballens utvikling.

- Det var allerede en latterlig sak, nå er det enda mer latterlig. Det er så langt fra god sportsånd som man kommer, det skuffer meg også at ingen i IHF kan ta opp telefonen og gi oss en forklaring, sier Dahl Høegh videre til DR.

Landslagstrener Jørgen Olsen kaller det for en skam til samme nettsted.

- Vi ville veldig gjerne hatt tilbudet om å delta, sier han.

Norge spiller sin første kamp i mesterskapet mot Frankrike torsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer