RØK UT I FJERDE RUNDE: Rafael Nadal vinker til publikum etter nederlaget i Wimbledon. Foto: NTB Scanpix
RØK UT I FJERDE RUNDE: Rafael Nadal vinker til publikum etter nederlaget i Wimbledon. Foto: NTB ScanpixVis mer

Novak Djokovic i Wimbledon

Raser mot Wimbledon etter maratonkamp: - Idiotisk

Måtte utsette oppgjøret mellom Novak Djokovic og Adrian Mannarino.

(Dagbladet): Hele fire timer og 48 minutter tok det før det kunne kåres en vinner i Wimbledon-kampen mellom Gilles Müller (34) og Rafael Nadal (31) i går kveld. Til slutt gikk Müller fra Luxembourg seirende ut av oppgjøret, og er klar for kvartfinalen.

Etterpå var planen at Novak Djokovic og Adrian Mannarino skulle spille på bane 1 i Wimbledon. Men fordi kampen i forveien dro ut - og mørket senket seg - ble oppgjøret utsatt til i dag.

Det betyr én hviledag mindre for serberen Djokovic før en eventuell kvartfinale. Dette får tenniseksperter til å reagere, og Djokovic-fans til å rase.

- Bra gjort Wimbledon #not, skriver tennisreporteren Matt Zemek på Twitter.

To alternativer

Wimbledon-ledelsen hadde to alternativer: De kunne ta sjansen på at kampen mellom Müller og Nadal tok slutt innen rimelig tid. Eller de kunne flytte oppgjøret mellom Djokovic og Mannarino til centercourten. De gikk for alternativ én. Og mislyktes.

SLAPP IKKE TIL: Novak Djokovic får ikke spille før i dag. Foto: NTB Scanpix
SLAPP IKKE TIL: Novak Djokovic får ikke spille før i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bataljen mellom Müller og Nadal varte og rakk. Gilles kunne til slutt strekke armene i været halvannen time etter den første matchballen. Femte sett endte med 15-13.

Kampen var ferdig klokka 21.35. På grunn av mørket er det ikke forsvarlig med spill etter klokka 22.00. Avisa Expressen viser til flere aktører som reagerer på skjebnen til den påfølgende kampen med Djokovic. Også BBC skriver at Djokovic-fansen er frustrert.

- Wimbledon spilte høyt (og tapte) når de ikke flyttet Djokovic-Mannarino-kampen til centercourten umiddelbart, skriver tennisekspert Ben Rothenberg i New York Times.

- Wimbledons håndtering av Djokovic: Alt som er idiotisk med tennisledelsens beslutning, skriver tennisreporteren Matt Zemek.

Fornøyd

Den mest fornøyde mannen i går kveld var Gilles Müller, ranket som nummer 26 i verden. Han vant de to første settene 6-3, 6-4.

Nadal - ranket som nummer to bak briten Andy Murray - slo tilbake med å vinne de to neste settene med de samme sifrene. Deretter femte sett, der Müller kunne juble etter 15-13.

Før kampen hadde ikke Nadal avgitt et sett på hele 28 Grand Slam-sett.