Roman Abramovitsj

Raser: - Tull!

Pengene fra Chelsea-salget har ennå ikke kommet fram.

OLIGARKKJENDIS: Roman Abramovitsj avbildet på Stamford Bridge. Foto: NTB
OLIGARKKJENDIS: Roman Abramovitsj avbildet på Stamford Bridge. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Roman Abramovitsj solgte i vår Chelsea til den amerikanske forretningsmannen Todd Boehly for rundt 50 milliarder norske kroner.

Abramovitsj var tvunget til å selge klubben etter at britiske myndigheter frøs eiendelene hans i Storbritannia som følge av Russlands krig mot Ukraina, og koblingene hans til Russlands president Vladimir Putin.

I en melding på Chelseas hjemmesider lovet Abramovitsj at pengene for salget skulle gå til ofre for krigen i Ukraina. Snaut 30 av disse milliardene ble øremerket ukrainske ofre.

- Tull!

Men tirsdag kom det fram at disse pengene fortsatt står på kontoen til Abramovitsj. Det fortalte parlamentsmedlem Chris Bryant under et møte i underhuset, skriver Independent.

Bryant tok til orde og spurte hvorfor det tar så lang tid før pengene kommer til det ukrainske folket, og spurte når dette skal ordnes.

LUKSUSHJEM: Kun ett hus skiller oligarkens bolig fra Den Norske Ambassadens residens i London. Vis mer

- Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker. Det jeg kan si er at 1100 personer, inkluder 123 oligarker og deres familier har fått verdiene sine fryst. Det viser vår vilje og forpliktelse til å gjøre alt vi kan i denne saken, svarte utenriksminister Rehman Chishti.

Bryant reagerte sterkt på forklaringen til utenriksministeren, og mener tydelig at den britiske regjeringen ikke er handlekraftige nok.

- Tull, svarte Bryant Chishtis resonnoment.

FOTBALLEIER: Roman Abramovitsj avbildet i Tyrkia i juli. Foto: NTB
FOTBALLEIER: Roman Abramovitsj avbildet i Tyrkia i juli. Foto: NTB Vis mer

I søkelyset

Abramovitsj er den mest profilerte russiske oligarken, og har fått massiv oppmerksomhet etter at krigen brøt ut.

Den tidligere Chelsea-eieren er russisk, israelsk og portugisisk statsborger, og skal ha deltatt i fredsforhandlingene mellom Russland og Ukraina på et tidlig tidspunkt i krigen. Dette skal ha skjedd et forespørsel fra ukrainske myndigheter.

Under disse forhandlingene kom det meldinger om at det var mistanke om at Abramovitsj og ukrainske fredsforhandlere hadde blitt forgiftet.

Før krigen i Ukraina hadde Abramovitsj ifølge Forbes en anslått formue på 141,81 milliarder kroner, men skal ha mistet 74,33 milliarder av disse under krigen, og sitter igjen med 67,48 milliarder norske kroner.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer