- Raserer Molde

Tidligere sentrale Molde-ledere er ikke i tvil om hvem som har skylda for alt bråket i klubben de siste årene: Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
- Kjell Inge Røkkes næringslivsfilosofi er i ferd med å rasere Molde-kulturen. Klubben forbruker mennesker, sier tidligere hjelpetrener Reidar Vågnes. - Fotballen har blitt middelet og penger målet, sier tidligere administrerende direktør Frode Ohr. Begge forlot Molde Fotballklubb med dårlig smak i munnen.

De tidligere Molde-lederne mener klubbeier Røkkes måte å drive klubben på er direkte årsak til de mange og ofte bitre utskiftningene av folk de siste årene.

Reidar Vågnes var hjelpetrener under Erik Brakstad. Vågnes forlot Molde før 2000-sesongen fordi klubbledelsen ville inndra den ukentlige fridagen hans som han brukte hjemme i Langevåg utenfor Ålesund.

- Molde var den store vinneren i min arbeidsavtale med klubben. På plass i Molde var jeg tilgjengelig 24 timer i døgnet. Men ledelsen ønsket ikke en gang å høre på mine argumenter da vi skulle forhandle om ny kontrakt, forklarer Reidar Vågnes.

Vågnes tegner et bilde av en klubbkultur som har forandret seg drastisk de siste årene.

- Tidligere hadde Molde sin styrke i å ta vare på og utvikle mennesker, både spillere og ledere. Denne kulturen er i ferd med å bli rasert. Røkke har ukritisk overført næringslivets tankegang til en fotballklubb. Det er helt på trynet. Næringslivet for øvrig skjeler til idretten for å hente ideer til personalutvikling. I Molde er det helt motsatt. Den nye Molde-kulturen forbruker mennesker, sier Reidar Vågnes, som nå er sportslig leder i Ålesund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer