Raseri etter ølskandale

Etter en misforståelse koker det mellom svenske og finske journalister - og Finlands fotballandslag.

PROFIL: Den svenske TV4-journalisten Olof Lundh. Her under en trening på Ullevaal Stadion. Foto: Geir Olsen / NTB
PROFIL: Den svenske TV4-journalisten Olof Lundh. Her under en trening på Ullevaal Stadion. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Den svenske fotballreporteren Olof Lundh, og flere av hans kollegaer, hevdet nylig de hadde sett finske profiler, tilknyttet landslaget, som drakk øl under en landslagssamling på et hotell i Sverige.

- Vi så flere finske ledere gå rett i baren og bestille øl. Det var ikke det at vi skrev en nyhetsartikkel om det, men vi snakket om det i vår daglige podkast Fotbollskanalen på turné, og kunne forholde oss til det som skjedde i 2017, sier Lundh ifølge Expressen.

Han snakker om en annen øl-hendelse som skjedde for rundt fem år tilbake, da en finne drakk øl i landslagsklær, noe som for øvrig fikk det svenske fotballforbundet til å innføre forbud mot å drikke alkohol mens man har på seg forbundets klær.

Twitter-melding

Lundh sier videre at det verken nå eller da var snakk om gravende journalistikk, men heller inntrykk, som han og kollegaene snakket om i podkasten.

- Det var noe vi plukket opp. Ikke noe nytt under sola i Finland, forklarer Lundh.

- Ny finsk ølskandale, skriver Fotbollskanalen.

Da observasjonene om det finske landslagets «ølkultur» dukket opp i finske medier, gjennom komikeren og fotballentusiasten Robin Berglund, tok saken fyr.

Berglund delte Fotbollskanalens sak på Twitter, og skrev humoristisk:

- Midtbanespilleren Arttu Hoskonen takket nei til øl etter mandagens tap for Sverige, og er nå sendt hjem.

Raste

Det falt ikke i god jord i den finske avisa Iltalehti, som spurte Finlands landslagskaptein Markku Kanerva om de svenske skriveriene.

- Når de begynner å skrive skikkelig dumme ting på Twitter, begynner det å bli håpløst. Det viser mangel på respekt. Det er feil å dra en spiller inn i det, raste Kanerva.

Tilbake i Sverige kan Olof Lundh nesten ikke fatte hvordan de finske journalistene klarte å ta Berglunds Twitter-melding på alvor. Han mener de har misforstått totalt, og bør skamme seg for å både skrive, og stille spørsmål rundt ting som ikke stemmer.

- Det er litt flaut, men det får stå for deres regning. Jeg kunne ikke drømme om at dette ville finne veien til finske journalister. Stiller du spørsmål til Kanerva må du ha riktig informasjon, og det hadde de ikke. Man ikke skylde på Kanerva, slår Lundh fast til slutt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer