Raseri i Minsk

MINSK (Dagbladet): Fotballpresidenten raste, Nils Johan Semb slo armene ut med en oppgitt mine og så havnet treningstrengende Norge på en gummibane full av høl og sprekker. - Meningsløst, sier Semb. - Det eneste positive er at vi ble blide av det.

Og der har du det - den totale dumheten ved Norges ankomst til Minsk. U21-lagets bane var bånnfrossen og snødekket. Olympiastadion, der A-kampen kampen spilles onsdag kveld, var tørr og grønn - men helstengt. Og da arrangørene lyste opp og foreslo en gymsal med parkett hadde Nils Johan Semb mest lyst til å droppe hele treningen.

Inntil han tok seg sammen, og på et hurtig innkalt rådsmøte med NFF-ledelsen og U21-trener Per-Mathias Høgmo fant ut at det å gjøre noe - sjøl om to lag måtte dele banen og det ikke hadde filla av fotballmessig mening - var bedre enn ingenting.

Som på sirkus

- Egentlig skulle det vært filmet, sier Semb til Dagbladet. - Det var jo bare sirkus. Og det er synd, for vi hadde trengt denne treningen.

- Det var på denne økta vi skulle kjørt for fullt med formasjonstrening av den bakre fireren. Det vi gjør i dag - et døgn før kampen - må av naturlige årsaker bli lettere.

En ting er at underlaget var av gummi på det forblåste og iskalde området utenfor den hviterussiske hovedstaden. Enda verre var at det var skade-farlig å bevege seg utpå der. For mellom gummimattene var det store sprekker.

Krever skippertak

Og: I underlaget var det enda større høl.

- Det var det vi var redde for, sier Semb - skader. - Derfor kunne vi ikke gjøre annet enn å leke.

Likevel:

Nils Johan Semb har bestemt seg for at ingen ting skal ødelegge det skippertaket han nå maner til. I hvert fall skal det ikke synes. Og derfor tok han på seg den offensive og godlynte minen denne gangen også. Hva annet kunne han gjøre?

- Det sier seg sjøl at det er irriterende, sier han til Dagbladet. - Men sånn er det. Og jeg har sluttet å bruke energi på ting jeg ikke kan gjøre noe med. Men det er jo forbannet ergerlig, da.

Kynismen vil stå i fokus når Norge skal slå Hviterussland i morgen kveld. Og de må det - vinne.

- Men vi må ikke bli redde for å spille fotball, presiserer Semb. Underforstått - vi skal ikke tilbake til den lykkelige «steinalderen». Men vi kommer til å nærme oss, det er helt sikkert.

Fordi poengene er viktigere enn alt annet.

- Vi må få bort tullet, sier Semb. - Vi må bli bedre på mange ting. Og derfor sier jeg spill når du kan og ikke når du må.

Hører dere, gutter?

TØVETE TRENING: Landslagsspillerne ble henvist til en gummibane full av høl og sprekker.