Casper Ruud til semifinale i ATP-1000 i Monte Carlo:

Raseri i ny Ruud-bragd

Casper Ruud (22) er klar for semifinale i ATP-1000-turneringen i Monte Carlo etter en thrillerkamp mot en temperamentsfull italiener. Men møtet med forbildet og gruskongen Rafael Nadal ryker.

MONTE CARLO: Her slår Casper Ruud Fabio Fognini. Video: Eurosport / Discovery + Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spanjolen ble nemlig slått av russiske andrej Rublev. 23-åringen ranket som nummer ni i verden blir dermed Ruuds motstander, etter en tøff kamp over tre sett fredag kveld.

Akkurat den belastningen kan bli en fordel for Ruud lørdag.

- Det er utrolig gøy å komme til semifinale. Det er en av de aller største grusturneringene vi har, og noe jeg har drømt om lenge. Det blir en tøff kamp uansett hvem jeg møter, sa Ruud til Eurosport etter å ha gått videre.

Raseri

Mot rutinerte Fabio Fognini, som har vunnet turneringen på grusen i Monte Carlo tidligere, viste Ruud seg fra sin beste side.

Han tidvis spilte ut Fognini, og italieneren viste sitt raseri med å slå tennisballen ut av arenaen, noe som førte til en advarsel i kampen som endte 2-0 i sett til Ruud.

Seinere slang han også racketen i grusen.

- Det er ganske utrolig at vi får lov til å oppleve at en norsk idrettsutøver presterer på dette nivået om dagen, kommenterte Sverre Krogh Sundbø på Eurosport.

Eventyrlig turnering

Ruud har hatt en eventyrlig turnering i Monte Carlo hele uka, med seier over Diego Schwartzman ranket som nummer ni i verden, og Pablo Carrena Busta ranket som nummer 12.

HERJET: Casper Ruud slo ut selveste Diego Schwartzman. Video: Discovery + / Rødt Kort. Vis mer

I fredagens kvartfinale var det italienske Fabio Fognini, ranket som nummer 18 i verden, som sto for tur.

- Ekstrem underholdning

Første settet var jevnt, men etter en thriller av et siste game, dro Ruud med seg settet. Det til tross for at Fognini tidvis storspilte i settet.

Motgangen satte italieneren ut, og det var i sett nummer to at sinnet var i ferd med å ødelegge.

Ruud gikk rett opp i 3-0, før Fognini plutselig jobbet seg kjapt og effektivt inn i settet til 3-3.

Men så giret Ruud opp igjen, og vant kampen 6-3 på imponerende vis.

- En helt rå tenniskamp og ekstrem underholdning, oppsummerte Krogh Sundbø kampen på Eurosport.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer