Langrennsgutta vil ikke ha kollektiv dopingstraff av russerne

Raseri og langrennsopprør mot Russland: Derfor snakker Norge med innestemme

Pål Golberg og de andre landslagssprinterne ønsker seg et rettferdig dopingsystem i idretten. Men en kollektiv utestengelse av russerne er ikke veien å gå, mener de.

FØLGER MED: Finn Hågen Krogh og resten av sprintlandslaget i langrenn setter sin lit til at det internasjonale skiforbundet rydder opp i dopingspørsmålene som er knyttet til russisk idrett. Foto: Bjørn Langsem
FØLGER MED: Finn Hågen Krogh og resten av sprintlandslaget i langrenn setter sin lit til at det internasjonale skiforbundet rydder opp i dopingspørsmålene som er knyttet til russisk idrett. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Det vakte oppsikt da det internasjonale antidopingbyrået, WADA, åpnet for å la russiske idrettsutøvere konkurrere internasjonalt igjen. WADA åpner døra for russerne på tross av de manglende innrømmelsene etter dopingskandelen i Sotsji-OL.

Men WADA-avgjørelsen førte blant annet til at utøver-representanten i WADAs egen kontrollkomité, den kanadiske OL-mesteren i langrenn, Beckie Scott, trakk seg fra komitéen.

- Det er et sterkt signal når nå Beckie Scott velger å trekke seg. Jeg forutsetter at WADA grundig diskuterer og informerer om prosessen, og følger opp tidligere vedtak, sier skipresident i Norges Skiforbund og FIS council-medlem, Erik Røste, til Dagbladet.

Ifølge Røste fikk Russland en kraftig advarsel av FIS i desember i fjor, og Røste forventer at russerne nå gjør det som tidligere er pålagt dem av både IOC og WADA.

Urettferdig å straffe rene

Friidretten holder knallhardt på utestengelsen av Russland inntil det nasjonale antidopingbyrået er godkjent av WADA. I skiskyting boikottet flere nasjoner og utøvere fjorårets verdenscupavslutning i russiske Tjumen, og også i langrenn har det vært kampanjer og opprop for å straffe russernes dopingsynder og svindel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer