Raseri: - Sjokkerende

Jürgen Klopp så mesterlaget sitt rakne. Liverpool tapte 4-1 på en sjokkerende kveld i Napoli. Manageren rev seg i håret av fortvilelse og spillere slaktes. - Utrolig, sier TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

FRUSTRERT: Jürgen Klopp. Foto: NTB
FRUSTRERT: Jürgen Klopp. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Napoli - Liverpool 4-1 (3-0)

Liverpool har fått en trang start i Premier League, og håpet på en endelig formutløsning mot Napoli i kveld. Men det ble en forferdelig Champions League-kveld på mektige Stadio Diego Armando Maradona.

Ved pause sto det 3-0 til Napoli. Da dommeren blåste av etter 90 minutter, sto det 4-1.

- Det er nesten utrolig hvordan de smadret dem. Liverpool ble rett og slett smadret, sier TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

JUBEL: Piotr Zielinski og Napoli feirer ett av de fire målene. Foto: NTB
JUBEL: Piotr Zielinski og Napoli feirer ett av de fire målene. Foto: NTB Vis mer

- Denne er tøff å ta, innrømmer Klopp.

- Det er ikke vanskelig å forklare når du så kampen. Men først av alt spilte Napoli en god kamp. Det gjorde ikke vi, sier Liverpool-manageren, som peker på at laget var vidåpent.

- Alt er åpenbart. Men hvorfor dette skjedde, kan jeg ikke svare på. La meg tenke på det. Denne er tøff å ta, men jeg må ta den.

Liverpool var tidvis et sjokkerende skue. Ikke minst leverte Joe Gomez forsvarsspill av verste sort.

Midtstopperen ble byttet ut til pause. Han var involvert i alle de tre første scoringene med negativt fortegn.

- Jeg har ikke sett mange førsteomganger som har vært verre enn dette under Klopp. Det var et defensivt kaos, skriver tidligere Liverpool-spiller og Sky Sports-ekspert Jamie Carragher på Twitter.

Piotr Zielinski sendte Napoli i ledelsen etter fem minutter. Det skjedde på straffespark, etter at ballen traff hånda til James Milner. André-Frank Zambo Anguissa økte til 2-0 etter drøye halvtimen. Giovanni Simeone sørget for 3-0 til pause.

- Førsteomgangen til Gomez er sjokkerende. Det er individuelle, grove feil gang etter gang, sa TV 2-ekspert Morten Langli i pausen.

- Liverpool er sjokkerende dårlig. De tar med seg den svake formen fra Premier League inn i Champions League.

SKUFFENDE: Mohamed Salah var svak og ble byttet ut. Foto: NTB
SKUFFENDE: Mohamed Salah var svak og ble byttet ut. Foto: NTB Vis mer

Bedre ble det ikke da Piotr Zielinski økte til 4-0 rett etter pause. Da Luis Diaz reduserte til 1-4 to minutter seinere, var det ingen jubel å spore. Liverpool-spillerne skjønte at slaget var tapt, og 4-1 ble også sluttresultatet.

Klopp virket rystet på sidelinja, og trodde knapt det han så. 27. august slo de Bournemouth 9-0 hjemme. Håpet om en ny kanonsesong ble tent, men nå ser det plutselig mørkere ut igjen.

Når både forsvaret svikter, og Mohamed Salah spiller så dårlig at han blir byttet ut, ble det gutter mot menn i Napoli-kvelden.

- Det er ikke lik Liverpool å bli tatt på kontringer. Men i dag har jeg sett en annen side av dem. De har vært lette å spille gjennom, og lette å løpe forbi, sier BBC-ekspert Jonathan Woodgate.

MARERITT: Jürgen Klopp prøvde fra sidelinja, men ingenting hjalp. Foto:
MARERITT: Jürgen Klopp prøvde fra sidelinja, men ingenting hjalp. Foto: Vis mer

Om Klopp påpeker han:

- Han vil være veldig skuffet, spesielt over intensiteten til spillerne. Napoli hadde større intensitet og brukte den bedre.

Gruppe A

Ajax11004-03
Napoli11004-13
Liverpool10011-40
Rangers10010-40

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer