MED GRISEMASKE PÅ KAMP:  Supporteren markerte sin misnøye mot politiet på denne måten i Malmö i går. Foto: NTB Scanpix
MED GRISEMASKE PÅ KAMP: Supporteren markerte sin misnøye mot politiet på denne måten i Malmö i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

Raseriet: Kom på kamp med grisemaske og politivest

Men det skulle han ikke gjort.

(Dagbladet): Det gikk hett for seg da Malmö møtte Falkenberg i den svenske toppdivisjonen i fotball i går. Blant 16 000 tilskuere på Swedbank Stadion i Malmö sto en fyr med grisemaske og politivest.

På et tidspunkt fyrte han opp et bengalsk lys. Scenene var unektelig spesielle. Og nå kommer etterspillet:

- Å ta på seg uniform og gi seg ut for å være politi er ulovlig, sier Jonatan Holst, pressesekretær for den svenske justisministeren, til avisa Kvällsposten.

Etter opptrinnet ble personen arrestert.

- Vi ransaket huset hans. Nå blir han etterforsket for heleri og for å ha forstyrret ro og orden. Han vil bli utestengt fra alle idrettsarenaer de neste 12 månedene, sier Lars Förstell, informasjonssjef for politiet i Skåne.

Årsaken til at mannen dukket opp med grisemaske og politivest skal ha vært en del av en protestaksjon. Før kampen rullet rasende supportere ut et banner:

«Uløste mord er ikke aktuelle. I Malmö er supporterne kriminelle. Solidaritet med de utestengte. Frihet for Ultras», het det på banneret.

Protesten kommer i kjølvannet av urolighetene i forbindelse med en treningskamp mot Bröndby i februar. Tumultene førte til at supportere fikk forbud mot å være på fotballstadioner.

Bråket føyer seg inn i rekken av flere skandaler på svenske fotballstadioner de siste åra.

Malmö vant for øvrig gårsdagens kamp 2-0. Laget med Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem leder Allsvenskan med ett poeng foran Norrköping.

LYSEBLÅ JUBEL:  Magnus Wolff Eikrem (til høyre) var med og feiret det andre målet til Malmö i går. Målet ble satt inn av tidligere Vålerenga-spiller Vidar Örn Kjartansson. Foto: NTB Scanpix
LYSEBLÅ JUBEL: Magnus Wolff Eikrem (til høyre) var med og feiret det andre målet til Malmö i går. Målet ble satt inn av tidligere Vålerenga-spiller Vidar Örn Kjartansson. Foto: NTB Scanpix Vis mer