AVGJORDE: Marcus Rashford jublet hemningsløst. Foto: Action Images / John Sibley
AVGJORDE: Marcus Rashford jublet hemningsløst. Foto: Action Images / John SibleyVis mer

Manchester United slo Bournemouth

Rashford ga United drømmestart på marerittuka

Unggutten reddet United i siste sekund.

  • Bournemouth - Manchester United 1-2 (1-1)

Manchester Uniteds bortekamp mot Bournemouth markerte starten på en særdeles tøff uke for de rødkledde.

På onsdag skal Jose Mourinhos menn til Torino for å møte Juventus i Champions League, og kommende helg står ligaleder Manchester City på motsatt banehalvdel. Begge er kamper United bør vinne om de skal henge med i de to viktigste turneringene.

Bournemouth ligger imidlertid høyere plassert på tabellen, og kampen skulle vise seg å bli mer enn tøff nok for den 20. ganger engelske mesteren.

Ustabilt forsvar

Forrige lag som har klart å slå Bournemouth på Vitality stadium er Manchester United, men i dag fikk gjestene det tøft fra start av.

Allerede etter fire minutter raknet det for første gang i Uniteds bakre firer. En grusom inngripen fra Chris Smalling ga Ryan Fraser fri bane mot David de Gea og United-målet, men spanjolen fikk avverget kantens forsøk.

Etter 10 minutter fikk både Junior Stanislas og Callum Wilson nye muligheter, men sistnevnte trengte bare å vente et lite minutt før sjansen bød seg på ny.

Wilson har vært i forrykende form den siste tiden, og når Stanislas fant ham med et presist innlegg i boksen, var Bournemouth-spissen sikker som banken. Fra kloss hold bredsidet han ballen inn bak De Gea, og hjemmelaget gikk fortjent opp i ledelsen.

Martial igjen

Bournemouth var nok glad for at Romelu Lukaku ikke var i bortelagets lagoppstilling. Belgieren har scoret åtte mål på sine seks siste møter med Eddie Howes menn, men var ikke med denne gangen på grunn av en skade.

I hans fravær fikk Alexis Sánchez tillit på topp, og i tospann med lagets store formspiller, Anthony Martial, klarte han etter hvert å skape trøbbel for Bournemouths bakre rekker.

Noen minutter tidligere hadde Martial servert Fred på et sølvfat foran mål, men brasilianeren hadde ikke den nødvendige treffsikkerheten foran mål. Når det var Sanchez som fant Martial i boksen, ble historien en helt annen. Franskmannen var kontant og satte sikkert inn reduseringen. Snart runget «Tony Martial scores again» ut fra bortesvingen.

Martial står nå med nettkjenning i de fire siste Premier League-kampene. Det har han aldri maktet tidligere i United-karrieren.

Mål på overtid

En underholdende førsteomgang ble fulgt av flere store sjanser i starten av den andre. Først forsøkte David Brooks seg med en frekk hælflikk, men en god De Gea fikk parert. Noen minutter seinere kom Luke Shaw alene med Asmir Begovic, men han viste seg vel så god som sin keeperkollega i andre enden av banen.

Kampens største sjanse, eller skal vi si sjanser, tilfalt United midtveis i omgangen. Først banket Ashley Young et frispark i krysstanga. Returen landet i beina på Marcus Rashford, som siktet den eneste plassen der det ikke var ledig i målet. Returen fra hans forsøk gikk rett i beina til Pogba og mot målet, men nok en gang fikk Bournemouth akkurat avverget.

Avgjørelsen falt imidlertid ikke før på overtid. Rashford hadde kommet inn fra benken, og når han fikk sjansen igjen satt den endelig for unggutten. Etter litt klabb og babb i feltet, falt ballen nok en gang i spissens føtter, og denne gangen fikk han hamret den i nettet.

Rashford var karakteristisk beskjed etter å ha sikret full pot for eget lag.

- Det viktige her er de tre poengene. Alle poengene vi får nå vil gjøre en forskjell. Vi har en stor uke foran oss, og vi må begynne å spille godt på starten av kampene også, sa han selvkritisk i et intervju vist på TV2.

PS: Joshua King er ute med skade og fikk ikke muligheten til å møte gamleklubben i dag.