Rashford innrømmer: - Det gjør vondt hver dag

Marcus Rashford har vært United-supporter siden han var liten gutt. Det påvirker han fortsatt i dag.

SLITER: Manchester United sliter med å knekke koden i Premier League etter Sir Alex Ferguson. Det påvirker United-fan Marcus Rashford. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Manchester United sliter med å knekke koden i Premier League etter Sir Alex Ferguson. Det påvirker United-fan Marcus Rashford. Foto: NTB ScanpixVis mer

Marcus Rashford har de siste åra blitt et av de store navnene i klubben. Til tross for at han bare er 21 år gammel, har han allerede rukket å bli en av de viktigste brikkene i Manchester United.

Rashford har spilt 111 Premier League-kamper for United, og det har resultert i 27 scoringer for engelskmannen. I tillegg kan United og fansen glede seg over at han nylig skrev under på en ny kontrakt med klubben.

Avtalen strekker seg over fire år - altså til 2023. Det vil også være mulig for forlengelse av ett ekstra år.

PUNGER UT: Ole Gunnar Solskjær punger ut for den engelske høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. Video: Crystal Palace Vis mer

Etter kontraktsforlengelsen har Rashford snakket ut om hvordan hans tilværelse i klubben er. Til tross for at han sier til klubbens nettside at han er stolt over å spille for klubben og at han trives med Ole Gunnar Solskjær som trener, så er ikke alt en dans på roser for unggutten.

- Påvirker mer enn det burde

For i tillegg til at han har vært i klubben siden han var åtte år gammel, så har han også vært en supporter av laget siden han var liten gutt. Han har med andre ord vokst opp med en storhetstid der profiler som Sir Alex Ferguson, David Beckham, Paul Scholes og Ryan Giggs har sikret klubben en rekke titler.

Siden Ferguson ga seg i 2013 har United slitt med å vinne de store titlene, og de har fortsatt til gode å vinne Premier League siden skotten ga seg. Det merker Rashford kanskje litt ekstra på kroppen.

Han mener det er en ekstra stor fornøyelse å vinne med klubben, men også desto mer skuffende å tape med de røde djevlene.

- Hvis vi taper en kamp, så påvirker det meg mer enn det burde, fordi jeg er en fan. Det gjør vondt hver eneste dag å se hvor vi er nå, sammenliknet med hvor vi har vært i fortida, sier Rashford ifølge lokalavisa Manchester Evening News.

Likevel antyder den engelske angriperen at det er en positiv ting at han har et så lidenskapelig forhold til klubben.

- Jeg bruker smerten som motivasjon. Det gjør meg mer bestemt på å få klubben tilbake på nivået de hører hjemme, sier han.

Vil tilbake til toppen

Det er altså seks år siden klubben vant Premier League sist. I tillegg er det elleve år siden de løftet Champions League-trofeet. Siden den gang har David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og nå seinest Ole Gunnar Solskjær prøvd å ta tilbake tronen i England og Europa, uten hell.

Rashford sier at det er hans største ønske at klubben skal vinne Premier League eller Champions League igjen.

- Alle i klubben fortjener utrolig mye mer enn hva vi gir dem nå. Ikke bare fansen, men også selve klubben, mener Rashford.

Og deres mulighet til å ta tilbake Premier League-tittelen starter om ikke så altfor lenge. Noen av spillerne er i hvert fall tilbake i trening, og snart skal de i gang med en oppkjøringsturné, der de blant annet møter Kristiansund på Ullevaal stadion.

Premier League-sesongen starter 11. august for Uniteds del, og det er Chelsea som kommer på besøk til Old Trafford i sesongens første kamp.