TALENTFULL: Marcus Rashford scoret to mål da Manchester United på kontrollert vis tok seg videre i ligacupen. Reuters/Jason Cairnduff
TALENTFULL: Marcus Rashford scoret to mål da Manchester United på kontrollert vis tok seg videre i ligacupen. Reuters/Jason CairnduffVis mer

Manchester Uniteds stjerner valset over Burton

Rashford lekte seg i storseier: - Verdensklasse

Komfortabelt avansement for Premier League-klubben.

  • Manchester United - Burton Albion 4-1 (3-0)

Nr. 2 i Premier League mot nr. 19 i Championship. Oddsene var på ingen måte på Burton Albions side da de møtte den regjerende mesteren, Manchester United, onsdag kveld.

I Norge får de minste lagene hjemmebane i de innledende rundene. Burton ble sendt rett i løvens hule i ligacupen, og fikk det tøft fra første spark på Old Trafford.

Kun fire minutter var spilt da Jose Mourinhos menn tok ledelsen.

Michael Carrick er kaptein for United, men har ikke fått spilletid i Premier League denne sesongen. Midtbanedirigenten tredde ballen gjennom et ledd og fant Jesse Lingard i feltet. Han flikket ballen videre til Marcus Rashford, som behersket og kontrollert plasserte ballen i hjørnet.

Rashford igjen

Like etter at kvarteret var passert i Manchester doblet Rashford ledelsen.

19-åringen blir som regel henvist til en kantposisjon i ligaen. Årsaken heter Romelu Lukaku, og er toppscorer i Premier League. Med tankspissen på benken, fikk Rashford sjansen som toppspiss, og viste hvorfor det regnes som hans beste posisjon.

Unggutten mottok ballen, vendte raskt om, og banket ballen via stolpen i mål fra 20 meter. Utakbart for Connor Ripley i Burton-målet.

Etter en suveren start på kampen fikk Rashford en velfortjent hyllest i sosiale medier:

Solskjær

Burton yppet seg ved et par anledninger, og kunne fått en scoring om de hadde hatt hellet med seg.

Sist gang lagene møttes var i 2006. Den gangen startet Ole Gunnar Solskjær og en ung Gerard Pique for United. På mirakuløst vis klarte underdogen å holde Manchester-klubben til 0-0, men fikk det langt tøffere denne gangen.

Championship-laget ble i all hovedsak overkjørt på Old Trafford, og ti minutter før pause satt mål nummer tre for hjemmelaget.

Anthony Martial førte ballen mot gjestenes forsvar, før han slapp den gjennom til Lingard i feltet. Hans skudd endret retning i Ben Turner og havnet i nettet bak en utspilt keeper. Godt mulig at det blir dømt som selvmål av forsvarsspilleren.

Martial viste seg fram

Etter pause så Manchester United ut til å skru ned tempoet et hakk eller to. Alle bortsett fra én spiller.

Martial fortsatte å terrorisere bortemålet, og viste seg fram med lekre dragninger og et eksplosivt rykk. Det første forsøket ble mesterlig reddet, men da franskmannen fikk en ny sjanse feilet han ikke.

21-åringen spilte vegg med Rashford og stormet av gårde alene mot mål. Denne gangen gjorde Martial ingen feil da han plasserte ballen kaldt i hjørnet.

Sen redusering

Burton skal ha for innsatsen de la ned mot overlegen motstand denne kvelden, og til slutt fikk det lille laget uttelling.

Etter litt kaos i feltet endte ballen til slutt opp hos Lloyd Dyer som fikk blåst ballen forbi Joel Pereira, som hadde blitt byttet inn for Romero i United-målet.

Troféjakt

Flere andre Premier League-lag var også i aksjon i tredje runde av ligacupen onsdag kveld.

Chelsea, Arsenal, Manchester City og Everton tok seg også videre i turneringen, og de kan alle vente seg tøffere motstand i de kommende rundene.

Kampen om gullet i ligaen kommer til å bli knallhard, og ligacupen er en gyllen mulighet for samtlige til å sikre seg et trofé i løpet av sesongen.