Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rashford med i Englands foreløpige EM-tropp

- Har en stor framtid.

KAN BLI EM-SPILLER: Marcus Rashford er tatt ut i Englands bruttotropp til sommerens sluttspill.Foto: NTB Scanpix
KAN BLI EM-SPILLER: Marcus Rashford er tatt ut i Englands bruttotropp til sommerens sluttspill.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag tok Englands landslagssjef Roy Hodgsson ut Englands bruttotropp til EM-sluttspillet i Frankrike senere i sommer.

Hodgson tok ut 26 mann i den foreløpige troppen, men tre av dem må finne seg i å bli hjemme når troppen skal slankes til det maksimale antallet på 23.

Hodgson er fornøyd med troppen han har til rådighet og røpet på dagens pressekonferanse at han bærer på et håp om at de kan gjøre det helt store sammen i sluttspillet. 

- Man går alltid inn i en turnering med et håp om å vinne den. Uansett hvilket av lagene du spør tror de at de kan gjøre det. Ingen forventet at Danmark skulle vinne i 92, Hellas, eller at Leicester skulle vinne Premier League. Alle trenger den drømmen, håpet og troen, sa Hodgson.

Troppen
Her er de 26 spillerne som er tatt ut i troppen så langt:

Harry Kane (Tottenham), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool) og Jamie Vardy (Leicester) og Marcus Rashford (Manchester United) er med som spisser. 

Andros Townsend (Newcastle), Dele Alli (Tottenham), Ross Barkley (Everton), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), Danny Drinkwater (Leicester), Raheem Sterling (Manchester City), Jack Wilshere (Arsenal) og Liverpool-trioen Jordan Henderson, Adam Lallana og James Milner er med som midtbanespillere.

Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Danny Rose (Tottenham), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton) og Kyle Walker (Tottenham) er alle forsvarsalternativer.

Keeperplassene går til Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Manchester City) og Tom Heaton (Burnley).

Spår Rashford stor framtid
- Når vi tenkte over hvor mange spillere vi ville ta ut, var det usikkerhet rundt skadesituasjonen til Jack Wilshere og Jordan Hendersen. Vi tenkte det ville være bedre å ta med flere spillere i troppen, selv om det gjør livet mitt vanskeligere med å ta ut 26 spillere som skal bli til 23, sa Hodgson på dagens pressekonferanse i London.

Overraskelsen, om det var det, var at landslagssjefen fant plass til det atten år gamle stjerneskuddet Marcus Rashford. Hodgson mener unggutten er en seriøs utfordrer til spissplassen på landslaget, spesielt nå som Danny Welbeck er ute med skade. 

- Marcus Rashford er en av utfordrerne. Konkurransen er sterk og han fortjener å bli tattt ut i bruttotroppen. Jeg er glad for at en som har hatt en fremragende avslutning på sesongen og som har en stor framtid får sjansen til å vippe noen av pinnen, sa Hodgson ifølge BBC.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!