Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rashford med perlemål mot City: - For en historie!

United slo rivalen.

SEIERSMÅLET: Marcus Rashford scoret kontrollert mot rivalen. Foto: Philip Oldham / Sportimage / NTB Scanpix
SEIERSMÅLET: Marcus Rashford scoret kontrollert mot rivalen. Foto: Philip Oldham / Sportimage / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City - Manchester United 0-1 (0-1).

(Dagbladet): Etter å ha scoret fire mål på sine to første kamper, mot henholdsvis Midtjylland og Arsenal, har Manchester Uniteds spisstalent Marcus Rashford (18) holdt seg unna scoringslista de siste tre ukene.

United-fansen lever nok fint med det så lenge han valgte seg søndagens Manchester-derby som anledning til å score sitt femte seniormål.

Det ble oppgjørets eneste, og Manchester United er dermed for fullt med i kampen om den ettertraktede fjerdeplassen igjen.

- For en historie! Manchester City åpnet som ventet best mot de røde, men hang ikke med i etterkant av et femmeterutspill fra David De Gea da kvarteret var spilt. Ballen spratt Uniteds vei før Juan Mata fikk kontroll - og spanjolen slo videre til Rashford.

Rashford - som ble 18 år i oktober - utfordret City-stopper Martin Demichelis, og hadde få problemer med å dra seg forbi argentineren. Alene med Joe Hart fant han nettmaskene med en kontrollert avslutning.

- For en historie! sa Øyvind Alsaker fra TV 2s kommentatorboks.

- En snublende statue «For et fantastisk mål fra Marcus Rashford. Hurtighet og en stødig fot. Helt vanvittig», skriver BBC-reporter Phil McNulty på Twitter.

«Det er et gnistrende stykke fotball fra Marcus Rashford», konkluderer Gary Lineker.

Mens et par andre kjente britiske reporterstemmer passer på å stikke i Citys lite patente vikarstopper Demichelis.

«Martin Demichelis har hatt en strålende karriere, men det der er den typen scoring som kanskje kan få ham til å legge opp», melder David Taylor i The Guardian.

«Demichelis ble en snublende statue da Rashford sprintet forbi. Briljant fra Uniteds tenåring», fastslår Henry Winter fra The Times.

Demichelis ble passert av Rashford også på overtid av førsteomgang, en situasjon som fort kunne endt i straffespark for de røde da Rashford gikk overende - men dommer Michael Oliver valgte å dømme utspill fra mål.

Hart ut på båre Andreomgangen startet akkurat like lite tillitvekkende for Martin Demichelis. Hans korte tilbakespill til Joe Hart var nær å bli snappet av Anthony Martial, men Hart kastet seg fram og måket ballen bort med høyrebeinet. Men ikke uten at det kostet:

Hart tok seg til baksida av leggen etter krumspringet, og ble etterpå båret av banen med det som fort kan ha vært en strekk à la Vincent Kompany.

Dermed måtte City avslutte byoppgjøret med en annen argentinsk reserve, Wilfredo Caballero, mellom stengene.

Fra sin posisjon fikk han ikke så mye annet å gjøre enn å skue over mot den andre sida, for det var på Uniteds halvdel det meste foregikk i andre omgang. Sergio Aguero traff stolpen, og han var svært nær å sørge for at Chris Smalling fikk sitt andre gule kort, men dommer Oliver nøyde seg med frispark.

Den avgjørelsen ble møtt med pipekonsert - akkurat som sluttsignalet fra Oliver også ble mottatt langs de lyseblå tribunesidene. Der var det ingen trøst å finne i at City hadde 26 avslutningsforsøk i oppgjøret, mot Uniteds fem.

I den røde enden var det på samme tidspunkt sårt etterlengtet jubel. Med seieren er United bare ett poeng bak City på fjerdeplassen.

Hele Norges coronakart