DRØMMEUKE:  Marcus Rashford scoret to i midtuka mot Midtjylland. I sin første Premier League-kamp scoret han to nye mål. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix.
DRØMMEUKE: Marcus Rashford scoret to i midtuka mot Midtjylland. I sin første Premier League-kamp scoret han to nye mål. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix.Vis mer

Rashford var skremmende effektiv, og van Gaal må ta noe av skylden for alle skadene

Fem punkter fra Manchester United - Arsenal.

(FourFourTwo): Arsenal vinner nesten aldri en seriekamp på Old Trafford. Det titteljagende London-laget fikk det igjen tøft på «Drømmenes Teater». Denne gangen var det en tenåring i drømmeland som satte kjepper i Arsène Wengers hjul.

1. Rashfords uke gikk fra bra til bedre Torsdag kveld mot Midtjylland introduserte Marcus Rashford seg for Old Trafford-publikummet med to mål. Det var en drømmedebut for 18-åringen. Ingen forventet at han skulle gjenta bedriften mot Arsenal.

18-åringen ble tidenes yngste United-spiller til å score to mål i en Premier League-kamp. På drøye 30 minutter hadde han scoret to ganger på Petr Cech.

Før søndagens storkamp sto hjemmelaget oppført med 33 mål på 26 seriekamper. Det er det laveste på 26 år. Duoen Anthony Martial og Wayne Rooney har stått for 14 av disse. Med begge skadet har Louis van Gaal funnet en løsning i Rashford.

Han skapte trøbbel for The Gunners-forsvaret umiddelbart. Gabriel måtte felle spissen rett utenfor 16-meteren etter tolv minutter. Så fulgte tre magiske Rashford-minutter fra det 29. til 32. minutt.

Først utnyttet han Gabriels svake klarering på innlegget til Guillermo Varela. Unggutten nølte ikke et sekund og banket inn ledermålet.

 TO MÅL PÅ TO SKUDD:  Marcus Rashford var ikke for mye involvert søndag, men imponerte med effektivet foran mål.
TO MÅL PÅ TO SKUDD: Marcus Rashford var ikke for mye involvert søndag, men imponerte med effektivet foran mål. Vis mer

Så stanget han sitt andre på et strøkent innlegg fra Jesse Lingard.

- Hans bevegelse og timing i boksen var strålende, innrømte Arsenal-manager Arsène Wenger etter kampen.

Unggutten fullførte elleve av sin 14 pasningsforsøk. En indikator på at han ikke var så mye involvert, likevel kan ingen si at Rashford ikke bidro. For i tillegg til de to scoringene hadde han assist på Ander Herreras noe heldige vinnermål.

Man kunne merke at Uniteds fanskare har fått seg en ny helt. Hele stadion gledet seg hver gang han fikk ballen. Han har fart og en god dose selvtillit. Han fikk velfortjent stående applaus da han ble byttet av ti minutter før slutt.

2. Arsenals Old Trafford-historie Da Mesut Özil chippet ballen igjennom til Nacho Monreal etter seks minutter, tenkte nok flere at dette var et varsku for hva som var i vente.

ASSISTKONGEN:  Mesut Özil leverte en ny assist søndag.
ASSISTKONGEN: Mesut Özil leverte en ny assist søndag. Vis mer

Monreal ble stoppet av landsmannen de Gea. Özil sto bak seks Arsenal-sjanser, men London-laget skapte ikke så mye som vi har sett tidligere denne sesongen.

- Vi sleit med å skape sjanser. Dem forsvarte seg meget godt, sa Wenger.

The Gunners hadde en rekke bestående av ti seire på tolv bortekamper før i sesongen. Nå har de bare vunnet to av de siste åtte bortefra Emirates Stadium.

På sine ni siste seriekamper på Old Trafford har de tapt sju, de to siste har endt uavgjort.

 VANT KRIGEN:  Morgan Schneiderlin og Ander Herrera kriget på midten.
VANT KRIGEN: Morgan Schneiderlin og Ander Herrera kriget på midten. Vis mer

Søndag kom Arsenals største sjanser på dødballer. Danny Welbecks scoring kom også etter godt slått Özil-frispark. Det var tyskerens 18. assist denne sesongen. Bare Thierry Henry har vært sist på flere scoringer i løpet av en sesong tidligere.

3. United sloss for seieren I en underholdende kamp viste United en iver etter å vinne. Det kom tydelig fram på midtbanen. Morgan Schneiderlin og Ander Herrera hadde begge fem suksessfulle taklinger hver. Sammen ødela de rytmen i Arsenal angrepsspill. Aaron Ramsey på sin side hadde en. I den samme sonen hvor Herrera/Schneiderlin hadde fem hver, hadde Arsenal totalt fire.

- Da de scoret var det på feil fra vår side, sa van Gaal på pressekonferansen i etterkant.

- Først og fremst var det innsatsviljen til laget som skapte resultatet.

4. Midtbanefolk i midtforsvaret Fordelen ved å omskolere en midtbanespiller til stopper, er distribusjonen av baller fra det bakerste ledd. En rekke kloke fotballhoder har gjort det med suksess. Sir Alex Ferguson, Pep Guardiola og Marcelo Bielsa har alle utviklet midtbanespillere til å bli gode stoppere. Men få har spilt med omskolerte sammen i midtforsvaret.

Skadeproblemer skal ta sin del av skylden, selv om Paddy McNair var blant innbytterne denne helga.

 MIDTBANESPILLERE I FORSVARET:  Å spille med to sentrale midtbanespillere i forsvaret har sine fordeler og ulemper.
MIDTBANESPILLERE I FORSVARET: Å spille med to sentrale midtbanespillere i forsvaret har sine fordeler og ulemper. Vis mer

Michael Carrick fikk et tidlig gult kort. Ved siden av viste Daley Blind sine organiseringsferdigheter som sjefen i forsvaret, da han hele veien ga unge Timothy Fosu-Mensah instruksjoner. Fosu-Mensah kom inn som innbytter for Rojo etter 55 minutter.

- Det er et sjansespill. Han (Wenger) satte Walcott, Welbeck og Sanchez inn. Det er tre raske spillere, som han brukte fordi han visste at Carrick og Blind kom til å spille. Ingen av de er raskeste.

5. Skadeproblemene Tolv spillere manglet United grunnet skader da oppgjøret ble sparket i gang. Mens mange vil beskrive situasjonen som uheldig, må nesten van Gaal og hans trenerteam ta noe av skylda.

Van Gaal har beskrevet situasjonen som «galskap». Han liker å gi unge spillere sjansen. Nå må han det, siden det er kø inn på behandlingsbenken på Old Trafford. Uansett må trenerregimet og disponeringen av spillere nevnes som en faktor bak alle skadene.

- Marcos Rojo har trent for fullt etter å ha vært ute med skuldra ute av ledd, opplyste van Gaal i kampprogrammet.

 OMSKOLERTE:  Michael Carrick (t.v) og Daley Blind. Foto: Reuters / Jason Cairnduff
OMSKOLERTE: Michael Carrick (t.v) og Daley Blind. Foto: Reuters / Jason Cairnduff Vis mer

Argentineren fikk elleve minutter mot Midtjylland og var tydelig ikke helt klar.

I tillegg så det nesten ut som van Gaal skadet seg selv da han skulle illustrere for fjerdedommer Mike dean hvor lett Alexis Sánchez hadde falt.

- Jeg skal la det være opp til han å svare, hvis ikke vil han si at jeg er en dårlig taper. Noe jeg faktisk er, spøkte Wenger om van Gaals fall.

 LOUIS VAN FALL:  Manchester United-manageren viste seg fra en uvanlig side. Foto: NTB Scanpix.
LOUIS VAN FALL: Manchester United-manageren viste seg fra en uvanlig side. Foto: NTB Scanpix. Vis mer