Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League:

Rashfords perlefrispark sikret United første stikk

Leder 1-0 før returoppgjøret.

MATCHVINNER: Marcus Rashford ble matchvinner mot Celta Vigo. Foto:  Reuters / Miguel Vidal Livepic
MATCHVINNER: Marcus Rashford ble matchvinner mot Celta Vigo. Foto:  Reuters / Miguel Vidal Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Celta Vigo - Manchester United 0-1

(Dagbladet): Kampen om ligagullet er kjørt. For Manchester United handler alt nå om Europa League.

Torsdag tok de første stikk i semifinalen mot Celta Vigo, og tok med seg et viktig bortemål til returoppgjøret på Old Trafford. Det sørget Marcus Rashford for.

- Det var ikke så enkelt å kontrollere kampen mot et lag som dette. De har mange gode spillere. Vi skapte noen gode sjanser, og Marcus scoret et fantastisk mål, sier Ander Herrera i intervjuet vist på Max.

- Rashford har hatt en god sesong. Han satte ballen i mål, og det er det viktigste, supplerer Paul Pogba.

Styrte spillet

Etter ti minutter var det Celta Vigo som kom til kampens første store sjanse. Ballen ble lagt inn ved bakre stolpe, der Daniel Wass snek seg unna United-forsvaret og i ensom majestet kunne heade mot mål. Ballen gikk imidlertid utenfor.

Så tok United mer og mer over.

Marcus Rashford leverte et kjempeskudd fra 16 meter, som bare ble stoppet av en flott redning av Sergio Alvarez i Celta-målet.

Fem minutter før pause hadde Jesse Lingard muligheten til å fortjent sende United i ledelsen. Rashford kranglet ballen frem til Jesse Lingard, som hadde stukket bak forsvaret. Alene med keeper klarte imidlertid ikke engelskmannen å sette ballen i mål.

Perlefrispark

Et kvarter ut i omgangen var det Celta som hadde den første store sjansen, signert Pione Sisto. Han prøvde seg med et skudd fra 16 meter, men Sergio Romero dyttet ballen over mål.

Etter en drøy times spill fikk imidlertid endelig United hull på byllen. Det skulle et frispark i god posisjon til. Marcus Rashford dunket til, og skuddet satt rett i krysset. 0-1.

Celta Vigo hadde et par store sjanser, men klarte ikke å gjøre noe med resultatet. Dermed ble Rashfords frispark avgjørende.

Returoppgjøret spilles torsdag neste uke.

- Vi må ha respekt for dem. De kommer til å gi alt. Vi må ha respekt for dem når de kommer til Old Trafford, sier Herrera.