Premier League

Rasisme-angrep: - Jeg mister ord

Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Harry Maguire slaktes for forsvarsspillet. Marcus Rashford utsatt for rasisme da han bommet på straffespark. Solskjær reagerer kraftig.

UTSATT FOR RASISME: Marcus Rashford bommet på straffespark for United. Da tok det nok en gang fyr på sosiale medier. Foto: NTB scanpix
UTSATT FOR RASISME: Marcus Rashford bommet på straffespark for United. Da tok det nok en gang fyr på sosiale medier. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Crystal Palace 1-2

OLD TRAFFORD (Dagbladet): En seier og en uavgjort: Det var fasiten for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United før møtet med Crystal Palace i ettermiddag. Alt annet enn seier ville være en voldsom nedtur.

Men kampen startet på verst tenkelig vis da Jordan Ayew sendte Palace i ledelsen etter 32 minutter. Daniel James utliknet ett minutt før slutt - før Patrick van Aanholt dukket opp på overtid og sendte Palace opp i 2-1, som også ble sluttresultatet.

For andre gang på fem dager opplevde en United-spiller rasismeangrep på sosiale medier etter bom på straffespark. Mandag gikk det utover Paul Pogba mot Wolverhampton, denne gang Marcus Rashford.

- Vi snakket om dette før helga. Igjen: Det er ikke til å tro. Vi må stoppe dette. Hvis det fortsetter, mister jeg ord. Vi har hatt alle disse kampanjene mot rasisme. Folk skjuler seg bak skjulte identiteter på sosiale medier. Det er bare galskap at vi snakker om dette i 2019, sier en tydelig opprørt Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

SVIKTET: Harry Maguire (til høyre) gjorde ikke stopperoppgaven sin mot Crystal Palace.
SVIKTET: Harry Maguire (til høyre) gjorde ikke stopperoppgaven sin mot Crystal Palace. Vis mer

Om 1-2-tapet konkluderer han:

- De scoret to mål, vi bare ett. Vi var ikke klinisk nok foran mål og de scoret to veldig enkle mål.

- Vi skulle taklet de fem siste minuttene bedre. Vi forsvarte oss dårlig i perioder og det straffet oss. Noen ganger får du ikke et sluttprodukt og det skjedde i dag. Vi fikk ikke testet keeperen deres nok.

Solskjær er tydelig skuffet etter fire poeng på tre kamper:

- Nå må gutta komme sammen. Vi vet at de siste dagene har vært skuffende. Vi sitter igjen med ett poeng, men burde hatt seks (mot Wolverhampton og Crystal Palace). Southampton borte i neste kamp blir heller ikke enkelt.

Svakt stopperspill

Både Victor Lindelöf og Harry Maguire var svake på 0-1 etter drøye halvtimen. Tidligere stopper og landslagsspiller Brede Hangeland, nå TV 2-ekspert, er spesielt nådeløs i sin analyse av Maguire og sikringsspillet.

Han kostet 876 millioner kroner da han kom fra Leicester før overgangsvinduet stengte.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Det er verdens dyreste midtstopper. Maguire gjør en feil jeg ikke kan forstå. Helt utilgivelig juniorfeil på dette nivået, sa Hangeland på direkten.

- Maguire må falle av. Han må anta at Lindelöf taper den duellen. I stedet er han milevis ifra. Helt uforståelig at det går an, dundret Hangeland løs.

Det var en usedvanlig varm dag i Manchester. Det må muligens ta skylda for de slappe åpningsminuttene.

Etter 17 minutter burde Daniel James sendt United i ledelsen. En flott angrep ble rullet opp på høyresida. Angrepet involverte Luke Shaw, Jesse Lingard og Daniel James. Sistnevnte fikk stå uforstyrret på bakerste stolpe, men skuddet ble blokkert og gikk til corner.

Gjestene fra London hadde ingenting å by på så langt i kampen. United hadde overtaket. Derfor var det som skjedde etter 32 minutter ganske så sjokkerende - sett med hjemmeøyne.

Palace-keeper Vicente Guaita sendte av gårde en lang ball, som endte opp i en hodeduell mellom Victor Lindelöf og Jeffrey Schlupp. Sistnevnte var mest bestemt. Ballen havnet deretter hos Jordan Ayew og i mål.

United leverte svakt forsvarsspill på to områder ved scoringen. For det første var Lindelöf svak i duellen. For det andre leste ikke Maguire at makkeren ville tape duellen og sørget for sikring.

- Dette ble veldig enkelt for Crystal Palace. Her er det mange spørsmål. Jeg synes Maguire var for slapp i sikringen. Luke Shaw gjorde ingen forsøk på å dekke midtstopperne, sa BBC-ekspert Martin Keown på direkten.

Kraftig press

United presset iherdig i starten av andre omgang, men klarte ikke å åpne Palace-forsvaret. I stedet jobbet tida for gjestene, som brukte god tid på dødballer og var tydelig fornøyd med tingenes tilstand.

- United har ingen som kan skape noe med ballen. Alt de har prøvd på har mislyktes. Jeg kan ikke forstå at Juan Mata ikke er på banen, sa BBC-ekspert Chris Waddle på direkten.

Drøye 20 minutter før slutt fikk United korrekt straffe. Scott McTominay ble felt, men Marcus Rashford skjøt i den venstre stolpen. På sidelinja visste ikke Solskjær hvor han skulle ha blikket. Dette var så frustrerende som det kunne få bli. I andre kamp på rad bommet United på straffespark.

Da Daniel James rett etterpå fikk gult for filming - også dette i andre kamp på rad - ble det ikke mindre frustrasjon på Old Trafford.

Samme James gjorde det godt igjen da han dukket opp ett minutt før slutt og utliknet til 1-1.

Dette kunne også blitt sluttresultatet, hadde det ikke vært for Patrick van Aanholt, som ga Crystal Palace 2-1.

United-spillerne forlot Old Trafford til pipekonsert. Dette blir en tøff arbeidsuke for Solskjær før kampen mot Southampton.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer