Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasisme-spiller slipper ikke ut av Brasil

Fortsatt i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjelden har en fotballspiller blitt straffet hardere for rasistiske tilrop.

Quilme-back Leandro Desabato ble arrestert på banen under matchen mot Sao Paulo natt til i går. I dag er han fortsatt bak lås og slå i Brasil, melder AP.

Det ble ikke bedre av at brasiliansk rett har fastslått at spilleren ikke får forlate Brasil før saken hans kommer opp.

Desabato risikerer opptil tre års fengsel for rasisme på banen i Libertadores Cup, og en kausjon er fastsatt til omlag 25 000 kroner.

Det var Sao Paulo-spiss Grafite som rapporterte Desabato, det første til at politiet eskorterte motspilleren ut etter kampslutt.

- Dette er ikke personlig, men som borger har jeg denne retten. Han kalte meg «svarten» og «apekatt». Kanskje dette endrer ting for svarte, ikke bare i Brasil, men i hele verden, sier Grafite

Quilme-laget venter på sin spiller i Brasil, inntil videre. Trener Gustafo Alvoro har ingen innsigelser på siktelsen mot Desabato, men synes pågripelsen kunne skjedd utenfor banen.

Samtidig snakker Desabato seg i mer trøbbel i politiavhør.

PÅGREPET PÅ BANEN: Her blir Leandro Desabato hentet av politi etter matchen mot Sao Paulo i Libertadores Cup. Foto: SCANPIX/EPA
PÅGREPET PÅ BANEN: Her blir Leandro Desabato hentet av politi etter matchen mot Sao Paulo i Libertadores Cup. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

- Han gir selvmotsigende forklaringer. Tydeligvis mener hant at det ikke var kriminelt å si det han sa, sier politioffiser Dejar Gomes Neto.

Argentinas konsul i Brasil er også inne i saken. Han regner med at Desabato blir kausjonert ut i løpet av kort tid.

- De har strenge regler om rasisme her, men det finnes ingen grunn til at han skal sitte i fengsel, sier konsul Norberto Vidal.

FENGSLET: Desabato blir værende i Brasil inntil han får dommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!