UTSATT FOR RASISME: Kévin Reza som satt i brudd under den 16. etappen i Tour de France, skal ifølge sin sjef ha blitt utsatt for rasisme under etappen.  AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
UTSATT FOR RASISME: Kévin Reza som satt i brudd under den 16. etappen i Tour de France, skal ifølge sin sjef ha blitt utsatt for rasisme under etappen. AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

Rasismeanklage var misforståelse

Hevdet å ha bli kalt "skitten neger".

(procycling.no): På tirsdagens etappe i Tour de France, satt Kévin Reza (Europcar) i et stort brudd. Den eneste fargede syklisten i årets tour satt sammen med 20 andre, deriblant GreenEdge-rytter, Michael Albasini.

Der skal angivelig Reza blitt kalt «din skitne neger», ifølge det franske nettstedet, franceinfo.fr.

- Det er ikke første gang det skjer. Rasisme er den største trusselen i sykling etter doping, forteller Europcar-sjef, Jean-René Bernaudeau.

Franskmannen skal ikke ha gått inn på hvem som sto bak uttalelsen, men i går kveld skrev sykkeljournalisten Julien Deby fra den franske avisen Sud-Ouest, følgende på Twitter:

«Bernaudeau beskylder Albasini (Orica) for rasisme mot Reza under et utbrudd».

Skværet opp Onsdag morgen skal partene ha skværet opp. Det skriver Orica GreenEdges kommuniksjonsdirektør på Twitter:


— Albasini dro for å ta en prat med Kevin Reza i morges. Misforståelsen er oppklart og de tok hverandre i hendene. Ingen drama, skriver Brian Nygaard.

Truet av rasisme Benaudeau fortalte senest i desember i et intervju med cyclingnews.com, at «han vil bekjempe rasisme som fortsatt eksisterer i sykkel. (...) Rasisme i hovedfeltet er en av mine personlige kamper», forteller han.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)