Rasismeanklage var misforståelse

Hevdet å ha bli kalt "skitten neger".

UTSATT FOR RASISME: Kévin Reza som satt i brudd under den 16. etappen i Tour de France, skal ifølge sin sjef ha blitt utsatt for rasisme under etappen.  AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
UTSATT FOR RASISME: Kévin Reza som satt i brudd under den 16. etappen i Tour de France, skal ifølge sin sjef ha blitt utsatt for rasisme under etappen. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): På tirsdagens etappe i Tour de France, satt Kévin Reza (Europcar) i et stort brudd. Den eneste fargede syklisten i årets tour satt sammen med 20 andre, deriblant GreenEdge-rytter, Michael Albasini.

Der skal angivelig Reza blitt kalt «din skitne neger», ifølge det franske nettstedet, franceinfo.fr.

- Det er ikke første gang det skjer. Rasisme er den største trusselen i sykling etter doping, forteller Europcar-sjef, Jean-René Bernaudeau.

Franskmannen skal ikke ha gått inn på hvem som sto bak uttalelsen, men i går kveld skrev sykkeljournalisten Julien Deby fra den franske avisen Sud-Ouest, følgende på Twitter:

«Bernaudeau beskylder Albasini (Orica) for rasisme mot Reza under et utbrudd».

Skværet opp Onsdag morgen skal partene ha skværet opp. Det skriver Orica GreenEdges kommuniksjonsdirektør på Twitter:


— Albasini dro for å ta en prat med Kevin Reza i morges. Misforståelsen er oppklart og de tok hverandre i hendene. Ingen drama, skriver Brian Nygaard.

Truet av rasisme Benaudeau fortalte senest i desember i et intervju med cyclingnews.com, at «han vil bekjempe rasisme som fortsatt eksisterer i sykkel. (...) Rasisme i hovedfeltet er en av mine personlige kamper», forteller han.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer