Basketball-stjerna truer med OL-boikott

Rasismeanklager etter OL-bilder

Liz Cambage (29) reagerte sterkt på manglende mangfold på de offisielle OL-bildene til Australia.

REAGERTE: Liz Cambage avbildet på en pressekonferanse. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez, File
REAGERTE: Liz Cambage avbildet på en pressekonferanse. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez, File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun er Australias største basketballstjerne, men truer nå med å boikotte sommerens OL.

Trusselen kommer i en rekke Instagram-stories, hvor Cambage reagerer sterkt på at det ikke er noen fargede med på de offisielle OL-bildene Australia har offentliggjort.

- Jeg har sagt det en million ganger. Hvordan skal jeg kunne representere et land som ikke representerer meg, skriver hun ved det ene bildet, og avslutter med «#whitewashedaustralia».

MÅ ENDRES: - Ingenting har endret seg, sier John Barnes, og mener man må endre strategi for å bli kvitt rasismen i fotball og i samfunnet generelt. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Hun påpekte også at det er en svart kvinne som står for et av landets stolteste idrettsøyeblikk. En referanse til Cathy Freemans OL-gull på 400 meter i Sydney i år 2000.

- Dere gjør alt for å fjerne fargede mennesker fra rampelyset når det er svarte idrettsutøvere som leder vei. Fram til jeg ser dere gjøre mer står jeg over denne, skriver hun.

Hun tok også et videre oppgjør med rasisme i Australia, og sier at hun aldri følte seg bra før hun flyttet fra Australia. Hun har tilbrakt store deler av karrieren i Kina og USA.

- Dere bryr dere ikke om svarte liv, skrev hun avslutningsvis.

Her er et bilde av flere utøvere som skal være med i Paralympics. Der var det kun hvite som var med på bildet:

Den australske OL-komiteen har svart på utspillene til Cambage.

- Utøverne som ble gjort tilgjengelig for fotografen kunne, og burde reflektert bedre mangfoldet av idrettsutøvere som skal representere Australia i OL. Vi er uansett stolte over vår historie med å fremme utøvere med forskjellig bakgrunn, sier en talsmann ifølge news.com.au.

Cambage har deltatt i OL to ganger tidligere for Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer