-  Rasismen ødelegger fotballen

-  Rasismen kommer til å ødelegge fotballen, sier John Carew til Dagbladet. Han har sjøl blitt grovt trakassert på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Man må ta skikkelig tak i problemet. På meg virker det som om rasisme bare blir mer og mer utbredt, og jeg føler at det ikke blir gjort nok. Det blir bare med snakket, sier Carew til Dagbladet, og retter en oppfordring til Det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Frustrert

Carews kamerat i Arsenal, Thierry Henry, er like frustrert over at det fortsatt finnes rasisme i verdens største idrett.

-  Vi er i 2004, og det finnes noen idioter vi må få gjort noe med, sier Henry til avisa Daily Mirror.

Søndag ble Birminghams Dwight Yorke møtt med apelyder i Premier League-kampen mot sin gamle klubb Blackburn.

Hendelsen kom på slutten av ei dyster uke i internasjonal fotball, hvor rasismen har stått i fokus. I tirsdagens U21-kamp mellom Spania og England, lagde de spanske supporterne apelyder da Englands fargede spiller hadde ballen. Dagen etter skjedde det samme da A-lagene møttes til vennskapskamp i Madrid.

Henry støtter dem som mener engelskmennene burde gått av banen.

Carew-eksempel

-  Å gå av banen hadde vært bra. Det hadde markert et standpunkt, spesielt fordi det var en vennskapskamp. Men jeg mener likevel dette er en sak for folkene med makt. De er de som må ta tak for å få bukt med rasismen, så skal vi spillerne gjøre så godt vi kan på banen, sier Henry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.