Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasismesak mot Lyn-spiller henlagt

Lars Kristian Eriksen blir ikke straffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Fotballforbund har bestemt seg for at Lyn Oslo-spilleren Lars Kristian Eriksen ikke skal ha straff etter rasismebråket med Kristiansund-spilleren Mamadou Diagne Latyr.

Saken er henlagt. 

- Det er på grunn av bevisets stilling. Vi tok kontakt med dommeren, linjemenn, klubbene og andre impliserte for å se om det var mulig å gå videre med saken, men når saken foregår mellom to personer, og ingen andre har hørt noe, så er det generelt vanskelig å komme til bunns i saken, sier seksjonsleder i NFF Roger Ness til Nettavisen.

Ifølge Latyr skal Eriksen ha sagt «fucking monkey» og «go back to the jungel». Eriksen avviste at han hadde uttalt seg rasistisk under en annendivisjonskamp mellom Kristiansund og Lyn i mai.

Lyn er fornøyd med avgjørelsen, mens man i Kristiansund tar den til etterretning. 

- Det kom noen påstander som selvsagt ikke var hyggelige, men når NFF så Lars Kristian Eriksens forklaring skjønte de fort at dette var det ikke så mye mer å gjøre noe med. De var fornøyd med Lars Kristians forklaring, sier Lyn-trener Henning Berg. 

- Dette kommer ikke som noen overraskelse. Vi forventet vel egentlig at det vil stoppe opp med påstand mot påstand. Det viktigste for oss var uansett å rapportere hendelsen. Også til Lyn. Så kunne de ta tak. Jeg snakket også med Henning Berg i etterkant, og han sa at de hadde tatt dette opp med spilleren selv, sier trener Kristiansund-trener Geir Midtsian til Nettavisen.

(NTB)

HENLAGT: Rasismesaken mot Lars Kristian Eriksen er henlagt på grunn av bevisets stilling. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX
HENLAGT: Rasismesaken mot Lars Kristian Eriksen er henlagt på grunn av bevisets stilling. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer
image: Rasismesak mot Lyn-spiller henlagt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!