Rasister sjikanerte Henry

Rasistiske PSV-tilhengere kastet gjenstander på Arsenal-spissen Thierry Henry og ropte rasistiske slag ord under kampen i går.

Arsenal-spissen Thierry Henry reagerte etter at PSV-tilhengere kastet gjenstander på ham og utsatte ham for sjikane i onsdagens kamp.

Han ville ikke si noe om hva som ble ropt mot ham, men antakelig var det enda et utslag av rasistisk sjikane. Tidligere onsdag meldte UEFA at man vil etterforske episoder i forrige ukes europacupkamper hvor fargede spillere på engelske lag ble utsatt for rasistiske tilrop.

Situasjonen i Eindhoven toppet seg da Henry skulle ta hjørnespark i 2. omgang av kampen Arsenal vant 4-0. Dommeren Lubos Michel måtte gripe inn.

- De kastet mynter, lightere og andre greier. Jeg vil ikke snakke om det, for jeg vil helst snakke om fotball, men det var en skam.

- Jeg har to ører som andre, så jeg hørte hva som ble ropt, men dere så at jeg ikke ropte tilbake. Dommeren gjorde jobben sin, og om UEFA gjør jobben sin så gjør de noe. Men jeg vil ikke trekke oppmerksomheten bort fra den flotte kampen vi spilte, sa Henry, som selv scoret to mål.

(NTB)

MOBBET:</B> Den mørkhudede Arsenal-spissen ble grovt hetset av PSV-fansen under kampen i Eindhoven i går.