Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasistisk mobbing mot Vålerenga-spiller

- Ut med pakket, ropte noen av Storhamar-supporterne til den svarte Vålerenga-spilleren Kim Ceesay (20) under søndagens toppkamp på Jordal Amfi. Nå har Storhamar bedt Vålerenga om unnskyldning for de rasistiske tilropene og apelydene som SIL-fansen kom med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt uakseptabel oppførsel fra klubbens side. Til slike ting har vi null toleranse. Selv om jeg ikke tror at tilropene var alvorlig ment, markerer vi dette knallhardt. På vegne av klubben har jeg sendt en beklagelse til Vålerenga og bedt dem formidle den videre til Kim Ceesay, sier sportssjef og daglig leder i Storhamar, Petter Salsten til Dagbladet.

Fødselsdag

Kim Ceesay fylte 20 år søndag, og fikk i den anledning en gave fra klubben og en hyllest fra Klanen før kampen. Fra SIL-supporterne kom det apelyder. Litt seinere fulgte noen av dem opp med rasistiske tilrop.

- Ut med pakket er et tilrop vi hører i hver eneste kamp. Forskjellen denne gangen var at det rammet en spiller med svart hudfarge. Dermed fikk det en dobbeltbetydning som ikke er heldig, sier Petter Salsten.

- Mobbet tidligere

Kim Ceesay sier til Dagbladet at han ikke la merke til apelydene og tilropene. Samtidig innrømmer han at hudfargen hans har resultert i litt mobbing opp gjennom åra.

- Det har vært litt mobbing fra spillere på andre lag. Noen er dummere enn andre. Men jeg tar det ikke så tungt. Og det er stort av Storhamar å be om unnskyldning, sier Kim Ceesay.

Helt blant de eldre

Til daglig er han kokkelærling på Kampen bo- og omsorgssenter. Der er Kim helt blant beboerne. Det samme er han i Vålerenga, som stadig aler opp nye talenter på hockeybanen.

- Jeg tror ikke tilropene fra SIL-supporterne var alvorlig ment. Samtidig trodde jeg vi var ferdig med slike episoder. Vi beklager det som skjedde søndag, og gjør alt for at slikt ikke skal gjenta seg, sier Petter Salsten i Storhamar.

HETS: Kim Ceesay har fått en lite hyggelig start på A-laget til Vålerenga, men sier likevel: - Det er stort av Storhamar å be om unnskyldning. Dette bildet er tatt etter kampen Enga- Frisk/Asker i slutten av januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!