Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasistiske klistremerker skremmer FC København

«FCK-fans mot muslimer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «FCK-fans mot muslimer» står det på en rekke klistremerker som er satt opp rundt FC Københavns hjemmebane Parken, skriver den danske avisa B.T..

FCK-direktør Flemming Østergaard tar kraftig avstand fra den rasistiske meldingen, og har satt folk i arbeid med såpe og vann for å få de 15 cm store merkene fjernet.

Klistremerkene, som i tillegg til teksten inneholder én av Jyllandspostens 12 karikaturtegninger, er det klubben trenger aller minst seks dager før laget møter selveste Manchester United i Champions League.

Har selv sett merkene

- Det er korrekt, vi har lagt merke til at de er satt opp forskjellige steder. Vi har ikke fått tak i noen, men vi har en anelse om hvem som har gjort det. Det er folk fra den ytterste høyrefløy. Vår etterforskning tyder på at det er noen rasister som prøver å bruke vårt navn politisk, sier Østergaard til avisa.

Klubbens skrekkscenario er at FCK blir et nytt mål for arge muslimer, som allerede er fyret opp etter videostuntet i Dansk Folkeparti. Og 1. november kommer United til Parken - en kamp som nå kanskje krever ekstra sikkerhetstiltak.

Dansk front bak

Et medlem i Dansk Front som også sympatiserer med FCK skal ha tatt tatt på seg ansvaret for klistremerket i et nettforum. FCK-direktør Østergaard håper ingen virkelig tror klubben medvirker.

MISBRUKES: Rasister bruker FC Københavns navn i en lite hyggelig klistremerke-kampanje. FCK-spillerne, med Brede Hangeland og Marcus Allbäck i spissen, møter Manchester United til uka. Foto: Scanpix
MISBRUKES: Rasister bruker FC Københavns navn i en lite hyggelig klistremerke-kampanje. FCK-spillerne, med Brede Hangeland og Marcus Allbäck i spissen, møter Manchester United til uka. Foto: Scanpix Vis mer

En dansk midtøsteneskpert sier til avisa at alt kan bli en ny Muhammed-sak - også rasistiske fotballklistremerker.

- Tilsynelatende spekulerer noen i å forsøke å dra FCK inn i en ny Muhammed-krise. Men jeg tror ikke at de vil lykkes. Det kan de ikke, men dette er voldsomt ubehagelig. Jeg reagerte med vemmelse da jeg så klistremerket, sier Østergaard.