Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Carlsen tok hjem seier i Aserbajdsjan

Rask remis sikret Carlsen turneringsseier

Vant Shamkir Chess sammenlagt.

VANT TURNERING: Magnus Carlsen trengte bare remis for å ta hjem turneringsseieren i Shamkir Chess.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT TURNERING: Magnus Carlsen trengte bare remis for å ta hjem turneringsseieren i Shamkir Chess. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Magnus Carlsen vant storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan for tredje gang lørdag. Tittelen var i boks etter en kjapp remis mot utfordrer Ding Liren.

Etter bare 20 minutter og 26 trekk var sjakkduellen over. Carlsen plukket totalt seks poeng av ni mulige i løpet av turneringen, mens kinesiske Ding tok 2.-plassen med sine 5,5 poeng.

Carlsen gikk opp i ledelsen i Aserbajdsjan da han slo bulgarske Veselin Topalov for første gang på seks år i sjuende runde torsdag. Dagen etter banket han Nederland-stjernen Anish Giri med svarte brikker.

Lørdag spilte Carlsen med hvite brikker. Det ble tidlig klart at det ikke kom til å bli et langvarig parti. Den norske sjakkverdensmesteren har nå spilt 32 partier på rad uten tap.

I november skal Carlsen prøve å vinne VM for fjerde gang. Fabiano Caruana fra USA blir hans motstander i London.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media