Raske Roger iler TIL

Kona og datteren til Tromsø-spiss Abdoulaye M'Baye fra Senegal nektes innreise til Norge. Nå vil statssekretær i Kulturdepartementet Roger Ingebrigtsen bruke sin posisjon for å få fortgang i sakene.

M'Baye og TIL mener det er en saksbehandlingsfeil hos UDI som er grunn til at Tromsø-spissen nå risikerer å måtte vente fra ni til femten måneder før han får se familien igjen.

Dette har falt statssekretær Roger Ingebrigtsen tungt for brystet.

- Det bør ikke være så vanskelig å få fortgang i en sak som denne. Da jeg selv jobbet i Kommunaldepartementet, reagerte jeg på at idrettssaker tok så utrolig lang tid å behandle i UDI. Nå skal jeg i hvert fall ta kontakt og se hva som kan gjøres. Vi må følge spillereglene, men litt smidighet må det være rom for, sier Roger Ingebrigtsen til Bladet Tromsø.

Statssekretærens varslede inngripen har fått advokat Erik Ringberg til å reagere kraftig.

- Forskjellsbehandling

- Jeg har mange slike saker. Krigsskadde kvinner står her uten mannen sin. Det er folk hos meg som har ventet siden mai i fjor uten engang å få svar fra UDI. Derfor blir det feil når Roger Ingebrigtsen vil flytte en sak ut av UDI-bunken og forskjellsbehandle folk, sier Erik Ringberg til Dagbladet.

- Jeg vil i alle fall ta kontakt med min kollega Einar Gelius i Kommunaldepartementet for å få klarhet i om det er en saksbehandlingsfeil som er grunn til at M'Baye må vente i et helt år, bekrefter Roger Ingebrigtsen overfor Dagbladet.

Ringberg tror ikke nødvendigvis det er statssekretærens kjærlighet til fotballklubben som får ham til å engasjere seg.

- Lite gjennomtenkt

- Det er sikkert velment, men lite gjennomtenkt det Ingebrigtsen nå gjør. Når han vil bruke sitt nettverk i UDI til å få en sak raskere igjennom, må det nødvendigvis gå ut over behandlingen av andre saker, sier Erik Ringberg.

Professor Ole D. Mjøs er opphavet til Mjøsutvalget og var medlem av Verdikommisjonen. I lengre tid har han kjempet for at den ugandiske kvinnen Rita Nsereko skal bli gjenforent med sin kjære.

- Det er fint at Ingebrigtsen engasjerer seg. Men tar han M'Bayes sak, er han moralsk forpliktet til å engasjere seg i de mange andre sakene også. En politiker som han har stor innflytelse. Jeg ville sette stor pris på om han kunne legge inn et skikkelig ord for Rita Nsereko i samme slengen, sier Mjøs til Dagbladet.

<B>KRITISERES:</B> Statssekretær Roger Ingebrigtsen i Kulturdepartementet får skarp kritikk for sin inngripen i familiegjenforeningssaken til TIL-spissen Abdoulaye M´Baye.