Raskere, råere, rikere

I sommer har Marit Bjørgen kysset i Norges største avis. For øvrig har hun trent sinnssykt mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIVIGNO (Dagbladet): Marit vil ikke snakke stort om privatlivet sitt. Det er ikke noe nytt. Men kroppsspråk sier sitt det også, selv om det ikke kan siteres.

Derfor står dette for min regning, og ikke Marits:

Hun er fryktelig irritert over å bli uvitende fotografert mens hun kysser den nye kjæresten sin under en fotballkamp.

Offisielt sier hun:

-  Det har skjedd en del forandringer i livet mitt i sommer. Slikt kan være krevende, men ting går bra nå.

At hun er kjæreste med Fred Børre Lundberg er ikke lenger noen hemmelighet. Og heller ikke noe å snakke om, mener Marit.

-  Jeg har bestemt meg for ikke å prate om privatlivet mitt. Fordi det er mitt. Heldigvis har de fleste akseptert - og respektert - det.

Flyttet hjem

Hun kan likevel ikke hindre at andre snakker om henne, eller fotograferer henne med eller uten kjæreste på offentlige steder.

Hun liker det ikke, men aksepterer stilltiende at det er slik. Suksessen og berømmelsen har sin pris også for henne.

Denne uka sto det i et ukeblad at hun hadde solgt leiligheten sin etter bruddet med samboeren i vår.

-  Slike ting er jo offentlig tilgjengelige. Og ja, vi ble enige om å selge leiligheten vår. Det er ingen dramatikk i det.

-  Nå bor jeg hjemme i en leilighet på gården hos foreldrene mine og trives godt med det, sier Marit til Dagbladet.Og så vil hun ikke snakke stort mer om det.

Det hun derimot gjerne snakker om, er jobben sin - å komme seg raskere enn noen annen fra start til mål på langrennsski.

-  Jeg gleder meg så ekstremt til vinteren. Jeg har så lyst til å konkurrere mot de beste igjen. Se hva jeg har fått ut av treningen i sommer. Og de som måtte tro at hun har tatt lett på treninga, må tro på nytt. Verken ny kjæreste, fint sommervær eller vissheten om at hun allerede har vunnet det meste det går an å vinne, får Marit til å slakke av en millimeter.

Ikke sjuk, ikke skadd

I vinter kommer hun til start enda raskere og råere enn sist vinter.

-  Ja, det gjør jeg, sier hun.

-  Jeg har jobbet mye med utholdenhet og teknikk i sommer. Jeg har ikke vært sjuk, ikke skadd. Jeg har fått trent veldig bra, sier hun og smiler.

Ser du nøye på bildet skjønner du at hun har løftet litt jern og tatt noen sit-ups innimellom utholdenhetstreninga.

Marit Bjørgen er muskuløs som en sprinter. Det unike er at hun også har utholdenhet nok til å bli verdensmester på 30 kilometer. Hun har tenkt å ta vare på begge egenskapene videre.

-  Målet mitt under OL er å gå alle distansene. Isolert sett bør jeg ha medaljesjanser på dem alle sammen også, sier Marit. Så er vinterens store mål nevnt. OL i Torino er det største, og egentlig det eneste.

-  Før jul kommer jeg til å gå det meste av verdenscupen, etter jul blir det mer OL-forberedelser.

Nye avtaler

Sist vinter misset hun stort på sprinten i VM, men sjokkerte til gjengjeld alle og vant skøytetremila et par dager etterpå. Hun ble VM-dronning, vant verdenscupen, vant det meste.

Slikt blir det sponsoravtaler og penger av.-  Det har vært en del kjør i sommer. Derfor har jeg fått Guri Knotten til å hjelpe meg med å håndtere avtalene. Hun har gjort en veldig bra jobb for meg, sier Marit.

Hun er fortsatt i forhandlinger med tre nye store sponsorer. Og vil snart offentliggjøre hvem hun skal samarbeide med.

-  Du får vente og se. Siden jeg ikke har skrevet under ennå, kan jeg heller ikke si noe om hvem og hva det dreier seg om. Det blir snart kjent, sier Marit.Hvor mye penger det er snakk om, vil hun holde for seg selv. Men at hun klarer seg godt, er det ingen fare med.

Egentlig er Marit mer fornøyd med at Knotten er der og kan ta seg av papirarbeidet, enn av pengene som følger med. For da får hun nemlig tid til det eneste som egentlig er viktig.

Å trene.

HARDKJØR: Sliten etter ei ny treningsøkt. Det har blitt veldig mange av dem i sommer. Marit Bjørgens mål er å være sterkere, raskere og mer utholdende enn noen annen i Torino-OL i februar.
GULLJENTE: Marit Bjørgen vant tremila i VM i Oberstdorf i februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer