Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raskere svømmere uten en søm

Ny drakt gir bedre tider.

(Dagbladet.no) Alt ligger nå til rette for et verdensrekordskred under OL om et halvt år. Nye svømmedrakter er nemlig godkjent og ifølge produsenten Speedo er draktene fem prosent raskere enn tidligere modeller.

Forutsetningen for at de ble OL-godkjent er at alle utøvere skal få tilgang til å bruke draktene, som er helt uten sømmer.

- Dette er den drakta som er best utviklet. Den er komfortabel å ha på og fleksibel, sier verdensmester Grant Hackett.

Michael Phelps ser også fram til å bruke drakta i svømmehallen i Beijing. Han innehar seks verdensrekorder og håper på nye rekordtider i OL.

- Jeg føler meg som en rakett når jeg treffer vannet i denne drakta, sier han i en pressemelding fra draktprodusenten.

Amerikaneren vant seks OL-gull i Aten for fire år siden. Nå drømmer han om å bli historisk med åtte gull i ett mesterskap.

- Jeg har aldri brukt ei raskere drakt, og det kommer helt sikkert mange nye verdensrekorder med denne, sier Phelps til USA Today.

FEM PROSENT RASKERE: Mihcael Phelps (i midten) og andre toppsvømmere prestenterte tirsdag den nye drakta i New York. Den er fem prosent raskere enn forgjengeren. Foto: EPA
FEM PROSENT RASKERE: Mihcael Phelps (i midten) og andre toppsvømmere prestenterte tirsdag den nye drakta i New York. Den er fem prosent raskere enn forgjengeren. Foto: EPA Vis mer
INGEN SØMMER: Den nye svømmedrakta, som her brukes av Stephanie Ric3, har ingen sømmer.
NYE REKORDER: Flere av dagens verdensrekorder kommer trolig til å bli slettet når den nye drakta blir tatt i bruk. Her viser britiske Caitlin McClatchey fram fartsdrakta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media