Raskest i verden: 1.09,5

Norske travhesten Maid for Tag sjokkerte i USA i natt.

 BEST I VERDEN:  Stor kveld i USA for den norske travhesten Maid For Tag og hennes følgesvenn Camilla Hansen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BEST I VERDEN: Stor kveld i USA for den norske travhesten Maid For Tag og hennes følgesvenn Camilla Hansen. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer


(Dagbladet.no): Den norskeide og norsktrente travhesten Maid For Tag sjokkerte travverdenen i natt med seier på kilometertiden 1.09,5 på den amerikanske hovedbanen Meadowlands i natt. Dette er verdens raskeste tid av en hoppe i år, melder tgn.no.

Maid For Tag (8) vant kvalifiseringen til kommende lørdags storløp Breeder's Crown, og eieren Per Arne Claussen kunne innkassere om lag 130 000 kroner.

28 i odds
Spillerne var like sjokkert som resten av ekspertisen - Maid For Tag ga 28 i vinnerodds med den fransk-kanadiske reservekusken Yannick Gingras i sulkyen.
Den norske V75-profilen Maid For Tag har vært på tur i Canada og USA fra den faste treneren og kusken Olav Mikkelborgs stall på Nannestad noen uker sammen med stalljenta Camilla Hansen.

Før avreisen til Nord-Amerika hadde Maid For Tag og Olav Mikkelborg startet 10 løp i Norge og Sverige i år. De to siste hjemlige seirene kom på Solvalla og Momarken i februar.

Maid For Tag har gjort bra prestasjoner i Canada, der hun har hatt base på stallen til nordmannen Harald Lunde. På tre løp for nattens sensasjonelle seier og vinnertid, hadde Maid For Tag plasseringene 5-5-3.

På Meadowlands er det tidligere Forus-trener Øyvind Hegdal som har hatt ansvaret for Maid For Tag sammen med Camilla Hansen.

- Mye spart
- Hun var fantastisk bra. Maid For Tag travet uten sko for første gang her borte, og det hadde en effekt. Kusken var overrasket hvor mye krefter det var igjen ved målpassering, sier den utflyttede rogalendingen til Trav- og Galopp-Nytt.

Det var et lykketreff for Yannick Gingras at han fikk kjøre Maid For Tag. Den avtalte kusken, Jim Morrill jr., dukket ikke opp.

Med seieren natt til søndag slettet Maid For Tag banerekorden til den gamle verdensstjernen og Elitlopp-kjendisen Moni Maker.

Mikkelborg-hoppa travet de siste 400 metrene i 1.07-fart på den 1 609 meter lange distansen.