- Raskest i verden om ett år

Selv uten å være i toppslag vant Ole Einar Bjørndalen (28) i går sin 31. verdenscupseier i skiskyting. Neste år skal ingen i verden gå raskere enn ham over ti kilometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERHOF (Dagbladet): Det er den høye målsettingen perfeksjonisten fra Simostranda har satt seg for å pushe seg selv til stadig utvikling etter de fire OL-gullene i Salt Lake City.

Bjørndalen har funnet sitt perfekte skytetempo, og kommer ikke til å jobbe med å få ned tida på standplass - selv om han over to skytinger trolig bruker ti sekunder mer tid enn dem som er raskest på avtrekkeren.

Ny standard

Farten i sporet har han derimot store planer med, selv om han i form trolig er den raskeste skiskytteren i verden - og gjennom to andreplasser i verdenscupen i langrenn har vist at han heller ikke står tilbake for spesiallangrennsløperne.

- Om ett år skal jeg gå 30 sekunder raskere på en 10-kilometer. Det er målet, og det skal jeg klare. I sporet er det fortsatt mye å gå på. Om du ikke utvikler deg blir du spist opp med en gang, sier Ole Einar Bjørndalen.

Gårsdagens sprint over ti kilometer viser hvor jevnt det er i toppen. Fattige 15,7 sekunder skilte de fem beste - og Bjørndalen vant til tross for at han med sin ene bom var den eneste av dem som var uti strafferunden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer