Rasmussen ansetter toppadvokat

Men trenger ikke frykte Cassani.

Michael Rasmussen har ansatt advokaten Karoly Nemeth til å rense sitt navn etter at han torsdag ble sparket fra Rabobank-laget.

Det bekrefter advokatens sønn, Anders Nemeth, over for det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Det har ikke lyktes Ritzau i å få en kommentar fra dansken selv. Men til TV-avisen sa Karoly Nemeth at det kan gå dager før Rasmussen sier noe.

Rabobank sparket Rasmussen etter uttalelser fra den tidligere toppsyklisten Davide Cassani. Men det er langt fra nok til å felle dansken hos UCI.

Cassani hevdet at han hadde møtt Rasmussen i midten av juni i Italia på et tidspunkt dansken sa han var og trente i Mexico.

Hos det europeiske sykkelforbundet (UCI) er Cassanis utsagn ikke nok til å dømme Rasmussen.

- Hvis vi får informasjon som indikerer at Michael ikke var der, som han fortalte oss, vil vi gå videre med saken. Men materialet skal inneholde mer enn bare et utsagn fra én rytter som sier at han så ham et annet sted, sa UCIs antidopingsjef Anne Gripper.

UCI venter fortsatt på en redegjørelse fra Rabobank om bakgrunnen for at Rasmussen ble sparket.

BENEKTER LØGN: Michael Rasmussen skal ha oppholdt seg i Italia på et tidspunkt da han oppga å være i Mexico. Denne angivelige løgnen fikk laget hans til å sparke ham. Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA/SCANPIX
BENEKTER LØGN: Michael Rasmussen skal ha oppholdt seg i Italia på et tidspunkt da han oppga å være i Mexico. Denne angivelige løgnen fikk laget hans til å sparke ham. Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Rasmussen ansetter toppadvokat