- Rasmussen bløffer om Hushovd

Kyllingen hevder Hushovd brøt antidopingregler.

Det var i den danske avisa BT Rasmussen kom med sine beskyldninger mot Thor Hushovd (29). I intervjuet, som ble gjort i Italia, kritiserer 33-åringen blant annet rytternes meldeplikt overfor dopingjegerne.

«Det er vel ikke et problem om man har orden i sakene? spurte BT.»

«Er det rimelig? Det må være en grense for når overvåkningssamfunnet opphører. Vi er tross alt bare sykkelryttere. Det er ingen som vet at Thor Hushovd har kjørt Tour de France med to advarsler. Formodentlig heller ikke hans egen sportsdirektør. De (advarslene. red.anm.) er kommet fra hans eget forbund» hevdet Rasmussen overfor avisa.

Rasmussen ledet sommerens Tour de France da han ble kastet ut fordi han fire ganger de siste 16 månedene skal ha latt være å melde fra til antidopingmyndigheter hvor han befant seg. Den siste gangen ble han tatt i rein løgn.

– Bare tull

President Erik M. Aarethun i Norges Cykleforbund avviser at Hushovd har fått advarsler for å ha latt være å melde fra til antidopingmyndighetene hvor han har vært.

– Dette føyer seg inn i rekken av bløffer fra Rasmussen. Han har prøvd å bløffe i lang tid nå, og har ingen troverdighet i sporten.

Thor har vært veldig flink til å melde fra hvor han er, sier Aarethun til Dagbladet.

TOUR DE BLØFF:  Den danske syklisten Michael Rasmussen ble tatt i løgn midt under sommerens    Tour de France om hvor han hadde vært i oppkjøringen til rittet. I forrige uke hevdet han i et intervju med en dansk avis at også Thor Hushovd Tour de France med to advarsler for brudd på antidopingreglementets meldeplikt. - Bare tull, sier Hushovd til Dagbladet. Foto: EPA
TOUR DE BLØFF: Den danske syklisten Michael Rasmussen ble tatt i løgn midt under sommerens    Tour de France om hvor han hadde vært i oppkjøringen til rittet. I forrige uke hevdet han i et intervju med en dansk avis at også Thor Hushovd Tour de France med to advarsler for brudd på antidopingreglementets meldeplikt. - Bare tull, sier Hushovd til Dagbladet. Foto: EPA Vis mer

Alle nasjonale forbund skal motta kopibrev av de advarsler som deles ut av enten det internasjonale forbund eller antidopingbyrå.

– Det Rasmussen sier er bare tull, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

– Jeg vet ikke hvorfor han sier det han sier. Jeg har ikke peiling, sier Grimstad-syklisten som nå er hjemme på juleferie.

Meldepliktssystemet har vært debattert også blant norske idrettsutøvere på grunn av inngripen i privatlivets fred. Tidligere har blant andre Ole Einar Bjørndalen og Gunn-Rita Dahle fått advarsler for å ha glemt å melde fra hvor de har vært.

Hushovd er en av dem som støtter helhjertet opp om systemet.

– Det er lett å få en advarsel, men for meg har det ikke vært noe problem. Vi må sette i gang slike tiltak for å bygge opp troverdigheten, mener Hushovd.

Les mer om saken i dagens papirutgave av Dagbladet.

- Rasmussen bløffer om Hushovd
<B>SVARTELISTET:</B> Michael Rasmussen.