Rasmussen får full støtte

Til tross for dopingspekulasjonene.

Tour de France-lederen Michael Rasmussen får full støtte fra sitt lags hovedsponsor.

Den nederlandske banken Rabobank meldte søndag at de stiller seg bak lederen av etapperittet i Frankrike til tross for meldingene om at dansken har fått to advarsler hver fra Anti Doping Danmark og Det internasjonale sykkelforbundet.

- Selvfølgelig står vi bak ham. Det er ingen grunn til å tvile på Rasmussen, sier talsmann for Rabobank, Raymond Salet.

Presset på laget er stort etter at det torsdag ble kjent at dansken skal ha mottatt fire advarsler for ikke å ha informert godt nok hvor han til enhver tid befinner seg. I juni var dansken blant annet i Mexico i 22 dager uten at antidopingkontrollørene visste det.

- I tre uker var han utenfor dopingkontrollørenes søkelys. Det virker som om Michael ikke har den store viljen til å fortelle at han er i Mexico, sier direktør for Danmarks Cykle Union, Jesper Worre, til Danmarks Radio.

(NTB)

HARDKJØR: I tillegg til å konsentrere seg om Tour de France, må Michael Rasmussen også forholde seg til stadige spørsmål om doping. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX
HARDKJØR: I tillegg til å konsentrere seg om Tour de France, må Michael Rasmussen også forholde seg til stadige spørsmål om doping. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX Vis mer