Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasmussen har sittet i kjelleren og grått

Med gamle Tour-etapper på videoen.

KASTET UT: Michael Rasmussen så ut til å ha sikret seieren i Tour de France i 2007 da han ble kastet ut av Rabobank-laget etter brudd på meldeplikten og for angivelig å ha løyet om hvor han oppholdt seg i ukene før rittet. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix
KASTET UT: Michael Rasmussen så ut til å ha sikret seieren i Tour de France i 2007 da han ble kastet ut av Rabobank-laget etter brudd på meldeplikten og for angivelig å ha løyet om hvor han oppholdt seg i ukene før rittet. Foto: Bas Czerwinski, AP/Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Den danske storsyklisten Michael Rasmussen forteller til Ekstra Bladet om tunge stunder i tida etter at han ble plukket ut av Tour de France i 2007.

Han har flere ganger slengt fra seg sykkelen etter bare noen mil på treningsturer og satt seg ned i veikanten og stirret på den. Og ringt hjem til kona.

- Så kunne jeg ringe hjem til Cariza for å si at jeg ikke kunne sykle lengre, og at jeg ikke visste hvordan jeg skulle komme meg hjem, sier Rasmussen, som var kjent som en perfeksjonistisk klatreekspert.

Langt nede
I 2007 antydet han at han tenkte på å ta sitt eget liv natta etter utkastelsen.

- Jeg var også veldig, veldig nær å gjøre noe virkelig dumt. Det må jeg tilstå. Hele min verden hadde rast sammen rundt meg, og det var så uvirkelig at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, sa Rasmussen.

Og han har fortsatt med  bokstavelig talt å gå ned i kjelleren i de to årene som har fulgt.

- Andre ganger er jeg kommet hjem fra trening, og så har Cariza spurt hva jeg kunne tenke meg å spise til middag. Så har jeg bare bedt om to øl og har gått ned i kjelleren for å se de gamle Tour-etappene mine på video. Og så har jeg sittet der og tutet over det resten av kvelden, forteller «Kyllingen».

- Tenkt på å gi opp
Rasmussens utestengelse på to år var over i sommer, og han kjemper nå for å komme tilbake i verdenstoppen.

- Tidvis har jeg tenkt på å gi opp hele greia. Men det har gått fort over. Karrieren min skal ikke ende slik, sier han.

Forrige uke fortalte Rasmussen til Ekstra Bladet at han satser på en kontrakt med ett av fire interesserte europeiske lag fra nyttår.

I mellomtida sykler han paradoksalt nok i Mexico. I morgen starter han i det ukeslange rittet Vuelta Chihuahua. Chihuahua er, for ordens skyld, en delstat i Mexico som den knøttlille hunderasen er oppkalt etter.

Ble sett i Italia
Rasmussen var på vei mot Tour-seieren i 2007 etter å ha festet et solid grep om den gule på 16. etappe da hans nederlandske lag Rabobank sparket ham ut.

Rasmussen hadde hevdet at han oppholdt seg i Mexico under forberedelsene til Touren, men i samme periode hevdet RAI-kommentator og tidligere toppsyklist Davide Cassani at han så Rasmussen i Italia.

Bare noen dager i forveien ble det kjent at han var utestengt fra det danske VM- og OL-laget for å ha brutt meldeplikten.

COMEBACK: 27. juli i år ble Rasmussen nummer to i Designa Grand Prix i Kjellerup, hans første ritt etter to års utestengelse.Foto: Brian Rasmussen, EPA/Scanpix
COMEBACK: 27. juli i år ble Rasmussen nummer to i Designa Grand Prix i Kjellerup, hans første ritt etter to års utestengelse.Foto: Brian Rasmussen, EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling