Rasmussen i samtaler med italiensk lag

Skandaledansken vil tilbake.

Danske Michael Rasmussen har innledet samtaler om overgang til det italienske profflaget Acqua e Sapone.

Bare en måned er gått siden Rasmussen ble kastet ut av Tour de France av sitt eget Rabobank-lag mens han syklet i den gule ledertrøya og var på vei mot klar seier.

Årsaken var at dansken ikke kunne redegjøre for hvor han hadde oppholdt seg i forkant av treukersrittet på en troverdig måte. Det skapte voldsomme dopingspekulasjoner.

- Han (Rasmussen) ønsker å avslutte sesongen med oss. Jeg fikk se papirene hans, og problemet er nå ved det danske sykkelforbundet, sa teamsjef Palmiro Masciarelli i Acqua e Sapone.

Rasmussen skal ikke ha vært på oppgitt sted for dopingjegerne ved to anledninger før Tour de France, og han mottok to advarsler for fraværene.

Tidlig neste uke tar det italienske laget en avgjørelse på om Rasmussen får sykle for det ut sesongen.

(NTB)

MISTENKT: Michael Rasmussen ble kastet ut av Tour de France av sitt eget lag i årets ritt, selv om han lå an til å vinne. De anklaget ham for å ha løyet om hvor han oppholdt seg, og lure seg unna dopingtestere. Det betyr tydeligvis ingen ting for det italienske profflaget Acqua e Sapone, som forhandler med dansken. Foto: SCANPIX
MISTENKT: Michael Rasmussen ble kastet ut av Tour de France av sitt eget lag i årets ritt, selv om han lå an til å vinne. De anklaget ham for å ha løyet om hvor han oppholdt seg, og lure seg unna dopingtestere. Det betyr tydeligvis ingen ting for det italienske profflaget Acqua e Sapone, som forhandler med dansken. Foto: SCANPIX Vis mer