UTESTENGT: Michael Rasmussen (i gul trøye) ledet Tour de France da han ble kastet ut av rittet i 2007. Foto: Foto: AFP / JOEL SAGET / NTB SCANPIX
UTESTENGT: Michael Rasmussen (i gul trøye) ledet Tour de France da han ble kastet ut av rittet i 2007. Foto: Foto: AFP / JOEL SAGET / NTB SCANPIXVis mer

- Rasmussen innrømmer dopingmisbruk

Inviterer til pressekonferanse, melder dansk presse.

Proffsyklisten Michael Rasmussen (38), også kjent som «Kyllingen», vil torsdag innrømme dopingmisbruk, melder danske medier.

Rasmussen skal holde en pressekonferanse i Herning torsdag ettermiddag. Temaet for pressekonferansen er ikke kjent, men ifølge danske medier vil klatrespesialisten stå fram og innrømme at han har brukt forbudte stoffer.

Eierne av profflaget ChristinaWatches/Onfone skal også være med på pressekonferansen. I tillegg har Antidoping Danmark og Danmarks Idrettsforbund innkalt til en egen pressekonferanse i Brøndby senere torsdag. Heller ikke her er det opplyst hva det skal snakkes om.

Rasmussen syklet tidligere for blant annet Rabobank. Nederlandske Thomas Dekker har hevdet at det var utstrakt dopingmisbruk på laget.

I 2007 ble Rasmussen fratatt den gule ledertrøyen og kastet ut av Tour de France som følge av løgn om oppholdssted i oppkjøringen til rittet.

Dansken vant den rødprikkede klatretrøyen i det franske etapperittet både i 2005 og 2006. Han har også vunnet fire etapper i Touren i tillegg til én etappeseier i Vuelta a España. I 1999 tok han VM-gull i terrengsykling.

(NTB-Ritzau)