- ALLE VAR DOPET: Michael Rasmussen i gul trøye bak lagkameratene i Rabobank under Tour de France 2007 - like før han ble sparket ut av laget. I sin nye bok hevder dansken at alle på laget mottok doping i en eller annen form fra laget. Foto:  Joel Saget, AFP / NTB Scanpix
- ALLE VAR DOPET: Michael Rasmussen i gul trøye bak lagkameratene i Rabobank under Tour de France 2007 - like før han ble sparket ut av laget. I sin nye bok hevder dansken at alle på laget mottok doping i en eller annen form fra laget. Foto: Joel Saget, AFP / NTB ScanpixVis mer

Rasmussen kjøpte hasj med kona mellom «Skal vi danse»-øvelser

Og brukte svigermor som dopingkurér.

(Dagbladet): En fersk dopingdom og høy profil som deltaker i danskenes utgave av «Skal vi danse» - «Vild med dans» - hindret ikke syklisten Michael Rasmussen i å oppsøke Christiania i København for å kjøpe narkotika sammen med kona.

I sin ferske selvbiografi «Gul feber» forteller Rasmussen at hans meksikanske kone Cariza likte å røyke hasj. Han skriver selv at han aldri har brukt hasj, paradoksalt nok fordi han var redd for å bli avslørt.

I januar i år innrømmet han å ha brukt epo, veksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodoverføringer i løpet av sykkelkarrieren.

Ble gjenkjent Men han hadde liten lyst til å bli avslørt som hasjkjøper da han mellom danseøvelsene oppsøkte Pusher Street i Christiania.

- Jeg hadde tatt på meg solbriller, jeg hadde jo ikke den helt store lysten på å bli gjenkjent akkurat der, spesielt ikke etter at jeg hadde fått en dopingdom, skriver Rasmussen ifølge B.T.

«Forkledningen» gjorde imidlertid liten nytte, og sykkeldoperen ble raskt gjenkjent av hasj-pusherne.

- Straks jeg kom inn i Pusher Street var det en av gutta bak oljetønnene som ropte: «Hei, Michael! Skal du kjøpe noe epo?» Cariza fikk tjallen sin, mens jeg forsøkte å gjøre meg så liten som mulig, forteller Rasmussen.

Svigermor smuglet Men Rasmussen handlet ikke epo på Pusher Street i Danmark. Det var langt enklere å gjøre det i Mexico, der han oppholdt seg og trente ofte.

- Det er kjempeenkelt å gå inn på et apotek og be om for eksempel hundre tusen enheter epo. Jeg har opplevd at mannen som eide apoteket ved siden av kom og fallbød meg da han hørte hva jeg skulle ha. Han ville gi meg tretti-førti prosent rabatt hvis jeg handlet hos ham, skriver Rasmussen.

Svigermoren fungerte også som dopingkurér da hun kom på besøk fra Mexico til Rasmussens europeiske base i Italia. Hun fikset legeerklæringer på at hun led av benskjørhet, anemi og diabetes. Dermed kunne hun ta med seg preparater fra Mexico til Italia som Rasmussen selv aldri ville fått med seg gjennom tollen.

Rasmussens bok inneholder en rekke dopingbeskyldninger mot en rekke navngitte konkurrenter. I et nettmøte på dr.dk i går kveld, svarte han en av leserne at han trodde alle på Rabobank-laget «mottok en eller annen form for doping fra laget» i 2007, da han ble kastet ut av det nederlandske laget under Tour de France.