- Rasmussen må betale 6,3 millioner for å sykle igjen

Innhentes av fortiden.

KJEMPER FOR SYKKELKARRIEREN: Danske Michael Rasmussen (t.v.) har snart sonet ferdig utestengelsen han ble ilagt for brudd på UCis dopingreglement, men skal han tilbake på sykkelen, krever det internasjonale sykkelforbundet at han betaler en årslønn i bot. Her er Rasmussen sammen med Alberto Contador.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
KJEMPER FOR SYKKELKARRIEREN: Danske Michael Rasmussen (t.v.) har snart sonet ferdig utestengelsen han ble ilagt for brudd på UCis dopingreglement, men skal han tilbake på sykkelen, krever det internasjonale sykkelforbundet at han betaler en årslønn i bot. Her er Rasmussen sammen med Alberto Contador.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Som siste rytter i Tour de France-feltet i 2007 skrev Michael Rasmussen under på egenerklæringen «Riders' Commitment for a Clean Cycling».

Det kan koste ham comebacket når han har sonet ferdig utestengelsen på to år for brudd på meldeplikten ved utgangen av juli. Dersom «kyllingen» skal returnere som proffsyklist, må han betale over 700 000 euro (cirka 6,3 millioner kroner) i bot til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det tilsvarer årslønna Rasmussen hadde i Rabobank, melder sporten.dk.

- Om han vil finne seg et lag, er han nødt til å betale boten sin. Han skal betale en årslønn fordi han brøt dopingreglene og fikk to års karantene etter å ha underskrevet «Riders' Commitment for a Clean Cycling», sier president Pat McQuaid i UCI, ifølge sporten.dk.

MotvilligEn motvillig danske var etterlatt med lite annet valg enn å akseptere avtalevilkårene om han ønsket å stille til start under Tour-åpningen i London for to år siden.

«Riders' Commitment for a Clean Cycling» skulle sikre et sykkelfelt fritt for doping, uten ryttere med forbindelse til den såkalte Puerto-saken eller andre dopingsaker og dem som ikke ønsket å avlegge DNA-prøve. Forbrøt rytterne seg mot dette, ville de bli straffet med én årslønn i bot på toppen av en utestengelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer