- Rasmussen må betale 6,3 millioner for å sykle igjen

Innhentes av fortiden.

KJEMPER FOR SYKKELKARRIEREN: Danske Michael Rasmussen (t.v.) har snart sonet ferdig utestengelsen han ble ilagt for brudd på UCis dopingreglement, men skal han tilbake på sykkelen, krever det internasjonale sykkelforbundet at han betaler en årslønn i bot. Her er Rasmussen sammen med Alberto Contador.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
KJEMPER FOR SYKKELKARRIEREN: Danske Michael Rasmussen (t.v.) har snart sonet ferdig utestengelsen han ble ilagt for brudd på UCis dopingreglement, men skal han tilbake på sykkelen, krever det internasjonale sykkelforbundet at han betaler en årslønn i bot. Her er Rasmussen sammen med Alberto Contador.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Som siste rytter i Tour de France-feltet i 2007 skrev Michael Rasmussen under på egenerklæringen «Riders' Commitment for a Clean Cycling».

Det kan koste ham comebacket når han har sonet ferdig utestengelsen på to år for brudd på meldeplikten ved utgangen av juli. Dersom «kyllingen» skal returnere som proffsyklist, må han betale over 700 000 euro (cirka 6,3 millioner kroner) i bot til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Det tilsvarer årslønna Rasmussen hadde i Rabobank, melder sporten.dk.

- Om han vil finne seg et lag, er han nødt til å betale boten sin. Han skal betale en årslønn fordi han brøt dopingreglene og fikk to års karantene etter å ha underskrevet «Riders' Commitment for a Clean Cycling», sier president Pat McQuaid i UCI, ifølge sporten.dk.

Motvillig
En motvillig danske var etterlatt med lite annet valg enn å akseptere avtalevilkårene om han ønsket å stille til start under Tour-åpningen i London for to år siden.

«Riders' Commitment for a Clean Cycling» skulle sikre et sykkelfelt fritt for doping, uten ryttere med forbindelse til den såkalte Puerto-saken eller andre dopingsaker og dem som ikke ønsket å avlegge DNA-prøve. Forbrøt rytterne seg mot dette, ville de bli straffet med én årslønn i bot på toppen av en utestengelse.

Rasmussen ble som kjent kastet ut av Tour de France da det viste seg at han hadde løyet om oppholdssted og dermed brutt bestemmelsene om meldeplikt.

Tvang
Dansken ønsker ikke å kommentere detaljer, men kommer til å gå rettens vei for å slippe å betale boten. I likhet med flere andre ruttere, føler Rasmussen at avtalen ble underskrevet under tvang, og at det først og fremst var en intensjonsavtale uten reell juridisk verdi.

- Kanskje går vi til en domstol i Sveits eller direkte til CAS (idrettens voldsgiftsdomstol). Det har jeg ikke avklart med advokaten min ennå, sier Rasmussen, ifølge sporten.dk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer