Rasmussen mener han ble robbet for Tour-seieren

Advokatene jobber med saken.

Michael Rasmussen sier i et intervju med avisen Politiken at han mener han rett og slett ble robbet for seieren i årets Tour de France.

Han mener det er Tour-arrangøren, Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og hans tidligere lag, Rabobank, som er arkitektene bak «ranet».

Han hadde en sikker sammenlagtledelse i Touren da Rabobank valgte å utestenge ham sist onsdag. Nå har han også fått brevet som bekrefter at han ikke lenger er ønsket i det nederlandske laget.

Han ble utestengt og kastet ut av Touren fordi han skal ha løyet til sin nederlandske manager om hvor han var i tiden før Touren startet. Selv hevder 33-åringen at han var i Mexico, men andre mener å ha sett ham på trening i Italia i det samme tidsrom.

Rasmussen sier at advokaten hans jobber med saken nå, men han vil verken antyde noe om det videre arbeidet i saken eller si noe om sakens detaljer. Det vil han vente med til den juridiske saken kommer i gang for alvor.

(NTB)

INNBITT: Michael Rasmussen kikker ut av inngangsdøra hjemme i Lazise i Italia. Han nekter å gi seg før han er renvasket for doping-beskyldningene. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/SCANPIX
INNBITT: Michael Rasmussen kikker ut av inngangsdøra hjemme i Lazise i Italia. Han nekter å gi seg før han er renvasket for doping-beskyldningene. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/SCANPIX Vis mer